ASUS ZenBook UX334 – tot ce-ți dorești de la un laptop pentru călătorii

0 1.619

Nu mai este un secret faptul că sunt pasionat de avioane și călătorii. Cum nu mai este un secret faptul că tehnologia face parte din viața noastră, în activitățile cotidiene, la birou și în vacanțe.

Smartphone-ul reprezintă ”seiful” tehnologic la purtător. În el avem cele mai de preț informații, numere de telefon, fotografii, aplicații utile, inclusiv sistemele bancare și pentru plăți. În timp ce laptop-ul ne ajută la operațiunile complexe în activitățile zilnice, dar joacă și un rol de backup pentru informațiile din smartphone.

Noul meu ”seif” / ”prieten” este un ASUS Zenfone 6, care își îndeplinește foarte bine îndatoririle. Despre laptop, momentan dețin un ASUS Zenbook UX305 de prin 2016. Dar nu despre el vreau să vorbesc, ci despre modelul ASUS ZenBook UX334, care a făcut echipă perfectă cu Zenfone 6.

ASUS ZenBook UX334

Timp de o lună, am transferat o parte din activitățile mele frecvente pe noul ZenBook UX334. Prima reacție a fost ”wow, ce mic este”. Vorbim de un laptop de 13.3 inch, dar cu dimensiunile 302 x 17.9 x 189 (W x H x D) mm. Asta în contextul în care UX305 are dimensiunile 324 x 12.3 x 226 (W x H x D) mm. Este adevărat, UX334 este puțin mai gros, dar ceva mai mic. La început am avut emoții, gândindu-mă că nu voi putea tasta prea bine pe un laptop așa mic.

După 2 săptămâni, eram deja artist. M-am acomodat foarte repede cu laptop-ul plic. Cântărește 1.2Kg, o greutate ideală pentru un astfel de laptop. Și când vorbim de călătorii, știți că sunt limite la bagajul de mână pentru zborurile cu avionul. Așa că nu va ocupa prea mult spațiu și nici nu va atârna greu la cântar.

ASUS ZenBook UX334 – dimensiuni reduse și cântărește 1.2kg

Am apreciat foarte mult tastatura iluminată de la UX334, asta în condițiile în care UX305 nu are tastatură iluminată :). Și nou pentru mine a fost SCREENPAD 2.0 – Touchpad-ul inteligent, evoluat. Adică în zona touchpad puteți activa un ecran de control tactil, interactiv. Acesta are o dimensiune de 5.65 inch, joacă rolul unui ecran secundar cu diferite funcții și beneficii. De exemplu, puteți să adăugați butoanele celor mai utilizate aplicații.

Eu recunosc, nu prea am folosit touchpad-ul inteligent. În perioada scurtă de testare am vrut să-mi fac treaba, să-l testez în stilul meu, fără să generez scenarii artificiale.

ASUS UX334
Ecranul secundar cu afisajul invers 🙂

Și vreau să vă spun 2 cuvinte și despre ecran. Acesta este de 13.3 inch și vine la o rezoluție 1920 x 1080 FullHD. Rama ecranului este foarte subțire ceea ce a dus și la dimensiunile menționate mai sus. Este ceea ce trebuie!

ASUS ZenBook UX334 – configurația ideală

Însă cel mai mult am apreciat configurația. Modelul testat de mine a venit cu procesor Intel Core i7 de ultimă generație, 16GB memorie RAM, stocare 1TB SSD și 2 plăci video (cea integrată model UHD Graphics 620 / cea dedicată model NVIDIA GeForce MX250 2GB). Ce vă puteți dori mai mult?

ASUS UX334
ASUS UX334

Pentru mine, care folosesc laptop-ul pentru procesare foto/video, browsing intensiv (zeci de taburi deschise simultan pe 2-3 browsere), generare de conținut, plus rularea unor aplicații complexe multimedia, vă dați seama că UX334 a fost ideal.

Un alt punct forte la UX334 este bateria. În toată activitatea mea cotidiană, ASUS Zenbook UX334 a reușit să stea fără priză până la 12 ore consecutive :). Dacă aș fi rulat jocuri, probabil că autonomia ar fi scazut foarte mult. La fel, probabil că ar fi ținut mai mult dacă nu aș rula simultan toate cele menționate mai sus. Pentru călătorii, ASUS Zenbook UX334 se descurcă bine, fără să alergi din oră în oră după o priză.

Și nu, nu s-a încins :). La cât l-am foit și la ce configurație are sub carcasă, mă așteptam să se încălzească mai mult. Dar nu, nu s-a întâmplat acest lucru.

ASUS UX334

Pentru un călător, ASUS Zenbook UX334 este ideal. Oferă putere de calcul, este elegant, este fabricat din materiale de calitate (părți metalice) și nu lipsesc porturile USB 2.0/3.0/3.1 type-c, HDMI, audio și cititorul de carduri microSD. Cât despre sistemul audio, ASUS UX334 vine cu un sistem stereo marca Harman Kardon și tehnologia SonicMaster. Pentru un laptop de 13.3 inch, nu am ce să-i reproșez sunetului.

Modelul testat de mine a fost evaluat pe la 6500 lei. Însă pe piață există un model într-o configurație asemînătoare, dar cu 512GB SSD, și costă 5615 lei. Nu este ieftin, dar este un model care își merită toți banii! Și se vinde bine pe piața din România. ASUS ZenBook UX334 – BEST MOBILITY for TRAVEL!

ASUS ZenBook Edition 30 UX334

asus-zenbook-ux334-edition-30

Și în încheiere vă anunț că ASUS a lansat o ediție aniversară pentru cei 30 de ani de activitate. Vorbim de ASUS ZenBook Edition 30 UX334. Este un laptop premium din toate punctele de vedere. Capacul este învelit în piele fină, care are elemente suflate cu aur de 18k.

Și din pachet nu lipsesc accesoriile: husă din piele, mouse personalizat și încărcătorul. Iar cutia principală a laptop-ului poate fi transformată în cutie pentru bijuterii și ceasuri de lux. Cam la nivelul acesta a lucrat ASUS! Prețul pentru ASUS Zenbook Edition 30 UX334 este de 7700 lei. Comfigurația este asemănătoare cu a modelului testat de mine.

Leave A Reply

Your email address will not be published.