OFICIAL: A fost lansată procedura de faliment în cazul Jet Airways

0 238

După două luni de la stoparea tuturor operațiunilor în India și în străinătate, Jet Airways nu a găsit cumpărător. Împotriva companiei a fost lansată procedura de faliment!

Pe 17 aprilie 2019, Jet Airways a oprit toate operațiunile. Transportatorul aerian indian a adunat o datorie de 1.2 miliarde de dolari, plus întârzieri la plata leasingului pentru avioane și la plata furnizorilor de carburant.

Oficialii Jet Airways, cei ce au mai rămas la nivel de conducere, au căutat să redreseze compania printr-un plan de restructurare, dar și prin căutarea unor investitori. Din păcate, planurile nu s-au concretizat. Astfel, Jet Airways a intrat în faliment.

Jet Airways in faliment

Sindicatul creditorilor indieni, condus de Banca de Stat a Indiei (SBI), a anunțat pe 17 iunie, după deliberări adecvate, începerea procedurii de faliment. Aceasta se aplica în conformitate cu legile de insolvență și faliment din India.

Urmează valorificarea tuturor activelor companiei. Asta înseamnă vânzarea de avioane, spații de birouri și sloturi la aeroporturile partenere din India. Vistara și AirAsia India profită de această oportunitate, dorind să cumpere sloturi la aeroportul din Mumbai.

Mai menționăm că acțiunile Jet Airways sunt în cădere liberă. Tranzacționarea lor va fi suspendată pe 28 iunie. Însă deja au pierdut peste 61% din valoare în doar 12 zile consecutive.

Leave A Reply

Your email address will not be published.