blank

WOW Air a falimentat / Toate zborurile au fost anulate

0 883

28 martie 2019 va rămâne în istoria aviației ca fiind ziua când WOW Air și-a încetat activitatea. Transportatorul low-cost din Islanda a falimentat.

Falimentul WOW Air nu a fost o surpriză pentru cei din aviație. Transportatorul aerian islandez se confrunta cu mari probleme financiare, în special pe partea de cash-flow. A fost o chestiune de timp până la decizia de a stopa activitatea.

WOW Air s-a zbătut până în ultima zi, în speranța că-și va putea continua zborurile. Oficialii WOW Air au făcut eforturi importante în a găsi investitori.

WOW Air a falimentat

Încă din 2018, WOW Air a căutat parteneri strategici în a asigura capitalul necesar pentru a rămâne pe linia de plutire. Aparent, speranța a venit de la
Icelandair. Doar că după 2 negocieri ratate, s-a dus și ultima speranță. În cazul WOW Air, speranța a murit ultima.

WOW Air a fost (deja vorbim la trecut de această companie aeriană) un transportator aerian low-cost, dornic să-și extindă activitatea pe rute lungi. Din nefericire, mai mulți factori externi, inclusiv creșterea prețurilor la carburant, ratele mari la avioane, gradul de încărcare sub așteptări, au distus visul WOW AIR.

WOW Air a pierdut 33.6 milioane de dolari în doar 2 luni. S-a întâmplat în intervalul iulie – septembrie 2018. Apoi situația a scăpat de sub control.

Toate zborurile au fost anulate

WOW Air ar fi putut beneficia mult mai mult de poziția geografică a Islandei, fiind amplasată între Europa și America de Nord. A zburat spre destinații ca Boston, New York, Detroid, dar și spre Londra sau Amsterdam.

A avut o flotă formată din aeronave Airbus, modelele A320neo, A321, A321neo și A330. Rețeaua operațională număra 47 de destinații din Europa și America de Nord.

Dar totul s-a terminat pe 28 martie 2019, într-o zi de joi. WOW Air și-a încetat activitatea, iar toate zborurile au fost anulate.

Din păcate, pe lângă angajații companiei WOW Air, au avut de suferit și pasagerii. În ajutorul lor au sărit autoritățile islandeze, care au încercat rerutarea pasagerilor afectați de falimentul WOW Air. Totodată, pasagerii pot solicita rambursarea banilor pe bilete sau compensații. Și cu visul de a călători cum rămâne?

Vă reamintim că în 2018 și 2019, până în prezent, au mai falimentat companiile Primera Air, Germania și FlyBmi. Acum WOW Air. Care va fi următoarea companie aeriană?

Leave A Reply

Your email address will not be published.