Compania aeriană Germania, în faliment / A stopat activitatea

0 544

Conform comunicatului oficial, Germania Fluggesellschaft mbH, Germania Technik Brandenburg GmbH și Germania Flugdienste GmbH și-au declarat insolvența. Activitățile comerciale au fost stopate.Cele 3 divizii Germania au depus cererea de insolvență pe 4 februarie, iar activitatea a fost stopată în noaptea dintre 4 și 5 februarie. Angajații au fost informați de situația neplăcută.

Germania Flug AG, divizia din Elveția, și Bulgarian Eagle nu sunt afectate de această situație.

Germania in faliment

Karsten Balke, CEO Germania Fluggesellschaft mbH, și-a cerut scuze față de angajați și față de pasageri pentru situația companiei. Din păcate, grupul se confrunta cu mari probleme de lichidități pe termen scurt, ceea ce a dus la faliment.

Problemele pentru Germania au apărut în vara lui 2018, odată cu scumpirea barilului de petrol. Și devalorizarea euro în raport cu dolarul a contribuit la diminuarea cashflowului. Plus cheltuielile majore cu întreținerea aeronavelor.

În aviație, totul e dinamic, iar factorii geo-politici și economici pot influența foarte mult evoluția companiilor aeriene. De data aceasta, pradă falimentului a picat Germania. Care va fi următoarea?

Istoria companiei aeriene Germania a început în 1978. Focusul a fost în mare parte pe segmentul de chartere. În momentul falimentului, avea o flotă formată din 36 de aeronave Airbus A319/A321 și Boeing 737-700. Opera zboruri spre 42 de destinații de pe 13 aeroporturi din Germania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.