American Airlines elimina 5 modele de avione din flota sa

1 2.546

Luna trecută, American Airlines a anunțat că intenționează să accelereze retragerea unor aeronave mai vechi, mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil din flota saAmerican Airlines dorește să redimensioneze flota mai devreme față de planul inițial pentru că cererea este în scădere, iar programul operațional este diminuat foarte mult. Și nici situația post-COVID nu este prezentată cu mult optimism.

American Airlines elimina 5 modele de avione

Astfel, American Airlines retrage oficial avioanele Embraer E190, Boeing 767, Boeing 757 și Airbus A330-300. În plus, American retrage și 19 aeronave Bombardier CRJ200 operate de PSA Airlines.

Aceste eliminări din flotă vor duce la scăderea complexității operaționale. Iar asta se traduce prin economie financiară. De asemenea, va ajuta compania aeriană să se concentreze folosirea aeronavelor moderne, de ultimă generație. Vor continua livrările de avioane A321neo, Boeing 737 MAX și 787.

Prin eliminarea celor 5 modele de avioane, American Airlines rămâne cu doar 2 modele cu un singur culoar – Airbus A320 și Boeing 737. Cheltuieli mai mici cu privire la întreținere avioane și instruire echipaje.

Iată lista avioanelor care ies din flota American Airlines:

American Airlines renunță la 5 modele de avion din flota sa
Leave A Reply

Your email address will not be published.