Companiile aeriene pregătesc concedieri masive în următoarele luni.

0 10.928

Pandemia de COVID-19 a afectat industrii întregi, printre care aviația și turismul. Atâta timp cât restricțiile de călătorie sunt active și oamenii sunt panicați de noul coronavirus, avioanele sunt ținute la sol. IATA avertiza că sunt în pericol peste 27 de milioane de locuri de muncă din aviați, turism și structuri conexe. Totodată, specialiștii au menționat că vor fi necesari minim 2 ani pentru ca aviația și turismul să revină la ”normalul” din 2019.


Concedieri masive în următoarele luni

Și iată că au început să apară informații despre concedierile masive pregătite de companiile aeriene grav afectate de criza COVID-19.

RYANAIR se pregătește să concedieze aproximativ 3000 de angajați

RYANAIR se pregătește să concedieze aproximativ 3000 de oameni, ceea ce înseamnă 15% din numărul total de angajați. Mai multe baze vor fi închise și rețeaua operațională va fi diminuată. RYANAIR preconizează că în perioada mai – iunie va opera un număr redus de zboruri, iar o mare parte din flotă va fi la sol. Totodată, salariile vor fi diminuate cu 10%-20%. CEO RYANAIR, Michael O’Leary a anunțat că și-a redus salariul cu 50% până în martie 2021.

Companiile aeriene din America vor concedia până la 105 000 de angajați

American Airlines, Delta Air Lines și United Airlines, cele mai mari companii aeriene din Statele Unite, se confruntă cu mari probleme financiare. Cu toate că autoritățile caută soluții pentru a putea finanța industria aviatică din SUA, companiile aeriene se pregătesc de concedieri masive. Unii specialiști menționează că 105 000 de oameni și-ar putea pierde locurile de muncă în următoarele luni.

Totodată, American Airlines, Delta Air Lines și United Airlines ar putea retrage din serviciul operațional între 800 și 1000 de avioane. Să nu uităm că American Airlines a anunțat deja retragerea din flotă a 5 modele de avioane. Delta a anunțat că ”pensionează” flota de avioane MD-80/90. Iar United renunță la avioanele Boeing 757 / 767.

SAS va concedia 5000 de oameni din cauza pandemiei de COVID-19

Compania aeriană scandinavă SAS a anunțat că va fi nevoită să reducă forța de muncă cu aproximativ 50%, ceea ce înseamnă concedierea a 5000 de oameni. Dar nu exclude concedierea până la 90% din forța de muncă dacă pandemia de COVID-19 va continua până în 2021.

Norwegian va concedia 4700 de angajați după închiderea subsidarelor

Pe 20 aprilie 2020, Norwegian Air Shuttle a fost obligată să închidă patru subsidiare din Danemarca și Suedia. Motivele sunt clare! Problemele financiare agravate de criza COVID-19.

În urma falimentului, vor fi disponibilizați 1.571 de piloți și 3.134 însoțitori de bord. Norwegian are, de asemenea, 700 de piloți și 1.300 de însoțitori de bord în Norvegia, Franța și Italia, care nu vor fi afectați de această decizie.

Lufthansa Group face restructurări și ia în calcul concedierea a 18 000 de angajați

Lufthansa ia măsuri drastice în plină pandemie de COVID-19. Și aceste măsuri nu sunt temporare, ci pe termen mediu și lung. Este clar că după această criză, călătoriile nu vor mai fi la fel. Pe lângă această criză generată de noul coronavirus, ne vom confrunta și cu o criză economică.

Pe lângă restructurarea flotei, Lufthansa Group se pregătește să concedieze până la 18 000 de angajați din toate companiile și subsidiarele. În prezent, Lufthansa poartă negocieri cu autoritățile din Germania, Austria, Belgia și Elveția pentru a primi fonduri de salvare. Dar chiar și așa, o reducere a personalului este iminentă pe fondul scăderii cererii de bilete de avion și vacanțe.

Viitorul este trist pentru industria aeronautică. Cel puțin pe termen scurt și mediu, companiile aeriene își vor diminua foarte mult activitățile. Din păcate, cu repercursiuni grave asupra economiei și a oamenilor în general.

Leave A Reply

Your email address will not be published.