Blue Air a anulat comanda pentru cele 6 x 737 MAX 8, plasată direct la Boeing. Rămân cele contractate la Air Lease Corporation.

0 2.884

În 2017, în cadrul evenimentului aeronautic Paris Air Show, Blue Air a plasat o comandă pentru 6 avioane 737 MAX 8. Aceasta a fost dată direct către Boeing. Tot în perioada respectivă, Blue Air și Air Lease Corporation au încheiat un contract pentru 6 aeronave 737 MAX 8.Blue Air a anulat comanda pentru cele 6 avioane 737 MAX 8

Însă a urmat perioada tristă din istoria programului 737 MAX. Au fost cele 2 accidente în care au fost implicate astfel de aeronave și toată flota de avioane MAX a fost reținută la sol. Livrările sunt blocate până când 737 MAX va fi recertificat de FAA și autoritățile abilitate din industrie.

În acest context, la care adăugăm criza generată de pandemia cu noul coronavirus, mai multe companii aeriene, printre care și Blue Air, au renunțat la avioanele 737 MAX.

Blue Air renunță la cele 6 x 737 MAX 8, care fac parte din comanda plasată direct la Boeing. Însă transportatorul low-cost românesc nu renunță la ideea de a avea 737 MAX în flotă. Blue Air încă păstrează activ contractul cu Air Lease Corporation. Prin anularea comenzii plasată la Boeing, Blue Air a deblocat suma achitată în avans pentru blocarea sloturilor de livrare.

Destinații Blue Air – valabile de la 1 iulie

Chiar dacă trece printr-o situație financiară dificilă, Blue Air luptă să depășească aceste momente și aplică un plan de redresare. Începând cu 1 iulie, Blue Air si-a reluat activitatea într-o formă restrânsă.

OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din IAȘI, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare. OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din Bacău, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare. OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din București, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare.

Treptat, Blue Air își va ajusta programul operațional în funcție de cererea din piață. Din 4 septembrie 2020, Blue Air va opera zboruri pe ruta București – Amsterdam. Iar unele informații, sosite pe adresa redacției, prezintă zboruri din București spre Timișoara, Oradea, Suceava, mai multe zboruri spre Cluj. Plus reintroducerea unor rute, care acum sunt eliminate din sistem. Așteptăm și anunțurile oficiale.

Cer senin și zboruri line, Blue Air!

Leave A Reply

Your email address will not be published.