blank

Incepand cu 29 iunie, Boeing 737 MAX revine in zbor pentru recertificare.

0 1.302

Piloții și membrii echipajului de test din Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) și Boeing ar trebui să înceapă luni, 29 iunie 2020, zborurile de receretificare pentru 737 MAX.

După o informare preflight pe parcursul mai multor ore, echipajul se va îmbarca pe un 737 MAX 7 dotat cu echipamentele de testare. Se va zbura de la Boeing Field, în apropiere de Seattle.

Boeing 737 MAX revine în zbor

Vor fi puse în aplicare diferite scenarii cu diferite metode de abordare. Piloții vor declanșa, de asemenea, în mod intenționat, software-ul reprogramat MCAS, cel ce a contribuit decisiv la ambele accidente în care au fost implicate avioanele 737 MAX.

Testele sunt menite să verifice funcționalitățile MCAS și dacă acestea sunt suficient de bine definite pentru a preveni accidentele. Va fi testată inclusiv situația în care piloții vor dori să preia controlul avionului de la MCAS, o manevră ce nu a putut fi realizată în cazul celor 2 accidente aviatice. MCAS este acronimul de la Maneuvering Characteristics Augmentation System.

Înainte de aceste zboruri de recertificare, s-au făcut numeroase pregătiri în simulator, dar și la sol pe același Boeing 737 MAX 7, fără reprezentanții FAA la bord.

După aceste zboruri speciale, oficialii FAA vor analiza toate datele și documentele pentru a evalua nevigabilitatea și manevrabilitatea aeronavei Boeing 737 MAX.

După analizarea datelor, Steve Dickson, administratorul FAA și fost pilot de F-15, se va îmbarca la bordul avionului Boefing 737 MAX pentru a-și face propriile evaluări. Steve Dickson a promis că 737 MAX nu va fi aprobat până când nu-l va testa personal.

Dacă totul va decurge conform programului, Boeing 737 MAX ar primi recertificarea undeva în septembrie, iar până la finalul anului ar putea reveni pe zborurile comerciale din Statele Unite.

Autoritățile de reglementare din Europa și Canada vor colabora cu FAA în vederea recertificării și aprobării familiei de avioane 737 MAX. Și nu este exclus faptul că 737 MAX va fi supus unor evaluări suplimentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.