Wizz Air va lansa 16 rute noi din / spre România, în vara anului 2021

0 10.659

Suntem optimiști în ceea ce privește evoluția aviației în 2021. În pofida pandemiei de COVID-19, care va fi menținută și în acest an, tot mai multe companii aeriene anunță rute noi, planuri de expansiune și oferte turistice pentru vacanța de vară.Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, păstrează strategia anilor trecuți și anunță o avalanșă de rute noi, dar și frecvențe mai multe pe rutele existente. Conform OAG, un furnizor global de date de călătorie cu sediul în Marea Britanie, Wizz Air a anunțat deja lansarea a 122 de rute noi, dintre care 16 sunt din / spre România.

Wizz Air și-a extins rețeaua de operare cu noi baze la aeroporturile: Abu Dhabi, Bacău, Doncaster Sheffield, Dortmund, Larnaca, Londra Gatwick, Liov, Milano Malpensa, Oslo Gadermoen, Saint Petesburg și Tirana (bază). În 2021, va opera zboruri spre spre noile aeroporturi Almaty, Ancona, Cardiff, Chania, Dalaman, Genoa, Pescara, Preveza, Sharm El Sheikh, Skellefteå, Burgas (bază), Sarajevo (bază) și Palermo (bază).

Menționăm că nu toate rutele anunțate pentru această vară sunt și noi, unele dintre ele fiind operate și înainte de pandemia de COVID-19, altele fiind anunțate în 2020, dar amânate din cauza restricțiilor de călătorie. În ansamblu, conform sistemului de rezervări Wizz Air, în sezonul estival 2021 vor fi 122 de noi rute cu zboruri începând din 25 martie.

Wizz Air va opera zboruri pe 16 rute noi din / spre România

Inclusiv din / spre aeroporturile din România, Wizz Air a anunțat rute noi și a reintrodus spre vânzare bilete de avion spre diferite destinații spre care nu a mai zburat în vara anului 2020 și sezonul de iarnă 2020-2021.

Din regiunea Moldovei, Wizz Air va deschide 3 rute noi. Din 28 aprilie, Wizz Air va opera 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică, pe ruta Bacău – Roma Fiumicino. Din 27 aprilie, va opera 2 zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă, pe ruta Suceava – Roma Ciampino. Din 13 iunie, Wizz Air va zbura pe ruta Iași – Santorini, în zilele de miercuri și duminică.

Ceva mai multe rute noi vor fi deschise din / spre Cluj. Din 28 aprilie, Wizz Air va începe să zboare pe ruta Cluj – Hamburg, iar din 31 mai vor fi zboruri Cluj – Karlsruhe/Baden-Baden. Din iunie, Wizz Air va inaugura ruta Cluj-Napoca – Koln, mai exact din 3 iunie. Din 11 iunie va iniția zborurile spre Mykonos, iar din 12 iunie se va zbura pe ruta Zakynthos – Cluj. Din 26 aprilie, Wizz Air va zbura pe ruta Veneția – Cluj

Și de la București vor fi operate rute noi, în special spre Emiratele Arabe Unite și Grecia. Ocazional se va zbura pe ruta București – Skopje, în perioada Campionatului European de Fotbal. Revenind la rutele noi, amintim aici de zborurile pe ruta București – Dubai; București – Corfu și București – Zakynthos.

Programul operațional poate suferi modificări în funcție de restricțiile de călătorie impuse de autorități, în funcție de gradul de ocupare al aeronavelor și de oportunitățile noi ce vor apărea în decursul acestui an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.