Germania intră în lockdown general în perioada paștelui (1-5 aprilie)

0 1.593

Germania a prelungit perioada de aplicare a restricțiilor cu încă trei săptămâni, cu lockdown general în perioada paștelui. După discuția cu liderii regionali, cancelarul Angela Merkel a declarat că măsurile actuale vor rămâne valabile până pe 18 aprilie.

În perioada 1-5 aprilie, în perioada Paștelui, măsurile vor fi și mai severe. Majoritatea magazinelor vor fi închise, iar adunările de oameni vor fi limitate. Merkel a declarat că Germania se află într-o situație foarte gravă în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri aprobate în perioada Paștelui

Pe lângă actualele măsuri aplicate, care vor fi în vigoare până pe 18 aprilie, Germania va aplica un set de măsuri severe în perioada Paștelui. Timp de 5 zile, germanilor li se cere să rămână acasă și să reducă contactele cu rudele și cei apropiați. Totodată, vor fi restricționate călătoriile în scop turistic.

În această perioadă, serviciile religioase vor fi anulate. Adunările mari de familie vor fi interzise. Vor fi permise reuniuni cu cel mult două gospodării sau până la 5 persoane. Copiii cu vârste peste 14 ani nu sunt luați în calcul. Toate magazinele vor fi închise cu excepția celor alimentare, sâmbătă, 3 aprilie. Întâlnirile în spațiile publice sunt, în general, interzise, ​​iar restaurantele în aer liber vor fi închise pe parcursul celor cinci zile.

Măștile OP sau măștile cu standardele KN95 sau FFP2 trebuie purtate la cumpărături și în transportul public. Angajatorii trebuie să permită angajaților să lucreze de acasă, ori de câte ori este posibil. Călătoriile private și vizitele care nu sunt necesare ar trebui evitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.