Wizz Air redeschide baza sezonieră din Burgas, Bulgaria, în perioada 10 iunie – 12 septembrie

0 672

Wizz Air intenționează să zboare pe șapte noi rute de la baza din Burgas, aflată pe coasta Bulgariei a Mării Negre.

Un avion Airbus A320 va fi relocat bazei de la Aeroportul Burgas (BOJ) în perioada 10 iunie – 12 septembrie. Lansarea planificată a noilor servicii va dubla numărul de rute oferite de transportatorul maghiar din / către aeroportul din Burgas. 

Wizz Air redeschide baza sezonieră din Burgas

Începând cu 10 iunie, Wizz va lansa zboruri către Dortmund și Tel Aviv, fiecare având trei zboruri pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă. Din 11 iunie, Wizz Air va lansa 3 rotații săptămânale pe ruta Burgas – Kiev Zhuliany și câteva 2 zboruri săptămânale din Burgas spre Liverpool și Poznan.

Ultimele două rute vor fi deschise pe 13 iunie, conectând Burgas cu Eindhoven și Turku. Wizz Air va opera 2 zboruri săptămânale pe fiecare ruta, în zilele de miercuri și duminică.

Istoria Wizz în Bulgaria

Istoria Wizz în Bulgaria datează din 2005, când a operat primul zbor din Sofia spre Budapesta. În ultimii 16 ani de zboruri, Wizz Air a transportat aproape 19 milioane de pasageri către și dinspre Bulgaria.

Conform datelor furnizate de OAG Schedules Analyzer, Wizz Air va avea concurență directă pe doar două dintre cele șapte rute lansate în această vară. 

Cele mai recente programe arată că Blue Bird Airways va zbura Burgas – Tel Aviv, oferind servicii zilnice, în timp ce LOT Polish Airlines va conecta Burgas și Poznan cu un zbor săptămânal. SkyUp va oferi, de asemenea, concurență indirectă pe ruta Burgas – Kiev, zburând 3 ori pe săptămână între Burgas și Kyiv Borispol. 

Pe lângă Wizz Air, spre Burgas vor opera și companiile low-cost easyJet și Blue Air. Operatorul britanic easyJet va zbura de 2 ori pe săptămână de la London Gatwick și Berlin, din 2 iulie. În timp ce Blue Air va conecta Burgas cu Cluj-Napoca, începând cu 20 iunie, de 2 ori pe săptămână.

Leave A Reply

Your email address will not be published.