blank

Reguli simple pentru un zbor sigur cu Blue Air – planificarea calatoriei, imbarcarea, zborul, debarcarea!

0 2.587

În concondanță cu Ordinul nr. 984/829/2020 emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor și cu Protocolul de Siguranță Sanitară în Aviație, în contextul epidemiei de COVID-19, emis de EASA, Blue Air introduce măsuri suplimentare de protecție și prevenție pentru pasagerii săi.


De la planificarea călătoriei și până la îmbarcare:

1. Vă recomandăm să efectuați online check-in-ul și achiziția de servicii, cum ar fi plata pentru bagajele suplimentare și imbarcarea prioritară.

2. Consultați și respectați toate indicațiile de protecție sanitară publicate de către Blue Air.

3. În cazul în care aveți simptome de afecțiune respiratorie în ziua călătoriei, solicitați reprogramarea zborului, în baza unui aviz medical.

4. Pregătiți un numar suficient de măști pentru întreaga durată a călatoriei, precum și substanța dezinfectantă necesară.

5. Veniți la aeroport cu minim 3 ore înainte de ora programată pentru decolare.

6. Însoțitorii nu au voie să intre în aeroport, cu excepția cazurilor de asistență specială, inserate în rezervare (de exemplu scaun cu rotile, minor neînsoțit etc.).

7. Mențineți distanța minimă de 1.5 m față de ceilalți pasageri.

8. Purtați masca de protecție, aplicată corect peste nas, gură și bărbie.

9. Înlocuiți masca de protecție la fiecare 4 ore, sau atunci când se umezește sau se murdărește.

10. Vă puteți îmbarca cu un singur bagaj de mână.

Pe toată durata zborului și în timpul debarcării:

1. Masca de protecție, aplicată corect peste nas, gură și bărbie, este obligatorie pe toată durata zborului. Îndepărtați masca doar pentru servirea băuturilor și alimentelor.

2. Înlocuiți masca de protecție la fiecare 4 ore, sau atunci când se umezește sau se murdărește. Aruncați-o pe cea folosită într-un coș de gunoi închis sau înmânați-o echipajului de cabină într-o pungă de rău de avion.

3. Evitați deplasările în cabina de pasageri. Formarea cozilor la toalete nu este permisă.

4. Dezinfectați frecvent mâinile folosind un produs pe bază de alcool, sau spălați-vă cu apă și săpun, în special înainte de a consuma alimente și băuturi sau după ce ați mers la toaletă.

5. Evitați apropierea de orice persoană care prezintă semne sau simptome de infecții respiratorii.

6. Dacă aveți febră, tuse sau dificultăți de respirație, informați echipajul de cabină.

7 .Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura.

8. Reduceți pe cât posibil atingerea suprafețelor din aeronavă. Evitați folosirea duzelor de aer la bord.

9. Când tușiți și strănutați, acoperiți gura și nasul cu cotul flexat. Dacă utilizați un șervețel, aruncați-l imediat într-un coș de gunoi închis sau înmânați-l echipajului de cabină într-o pungă de rău de avion.

10. Serviciul la bord constă doar în produse preambalate. Când achiziționați produse la bord, pe cât posibil, efectuați plata cu cardul.

11. Nu formați cozi la debarcare. Rămâneți așezați până la eliberarea culoarului în zona dvs.

12. Aeronava este dezinfectată zilnic prin nebulizare și este prevazută cu filtre HEPA, care captează 99,97% dintre microbii din aerul filtrat.

De la aterizare și până la ieșirea din aeroport:

1. Purtarea măștii de protecție, aplicată peste nas și gură, este obligatorie.

2. Păstrați o distanță de minim 1.5 m față de ceilalți pasageri, inclusiv la banda de bagaje.

Zbori în siguranță!

Blue Air a implementat protocoale solide de siguranță sanitară la bordul aeronavelor sale. Blue Air a fost prima și singura companie aviatică din România ale cărei aeronave au fost supuse zilnic procesului de nebulizare, folosind substanțe care sterilizează întreg spațiul în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare și dezinfectare va fi menținut pe termen nelimitat.

În plus, aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA, care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le sunt puse la dispoziție servețele cu alcool și gel dezinfectant.

Legat de zborurile interne regulate de la Blue Air, acestea sunt active în sistemul de rezervări începând cu 2 iulie. În mod normal, Blue Air a anunțat reluarea zborurilor comerciale frecvente începând cu luna iulie 2020. Reluarea activității va veni la pachet cu modificări operaționale: flota diminuată, destinații eliminate, numărul zborurilor redusLista destinațiilor Blue Air cu zboruri din București, după 1 iulie 2020. Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din Bacău, după 1 iulie 2020. Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din IAȘI, după 1 iulie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.