KLM a făcut publice cifrele anului 2020: cifra de afaceri în scădere cu 54%.

0 859

2020 a fost un an incredibil de dur pentru KLM. Pandemia de COVID a adus rețeaua KLM într-un punct mort virtual în aprilie și a dus la pierderi fără precedent și la creșterea datoriei. A trebuit să fie recalibrate multe dintre ambițiile companiei aeriene și ajustate constant planurile.

Având în vedere importanța strategică a rețelei KLM pentru Țările de Jos, guvernul a sprijinit compania cu împrumuturi și garanții pentru facilitățile de credit. Cu toate acestea, peste 5.000 de angajati au fost disponibilizați în 2020.

În același timp, KLM a reușit să aducă o contribuție importantă în 2020 prin repatrierea a 250.000 de olandezi și europeni și prin transportul de materiale medicale esențiale în Olanda. Răspunsul KLM la pandemia COVID a fost o dovadă a rezistenței, creativității și agilității.

Cifra de afaceri a KLM a scăzut cu 54%.

Consecințele acestei pandemii sunt clar vizibile în cifrele din 2020. Cifra de afaceri a KLM a scăzut cu 54%, la 5 miliarde de euro. În timp ce în 2019 a fost înregistrat un record de 35 de milioane de clienți, în 2020 doar 11 milioane de clienți au călătorit cu KLM.

Rezultatul operațional total al KLM a înregistrat o pierdere de 1.2 miliarde de euro, în ciuda faptului că divizia de marfă a reușit să își îmbunătățească marjele ca urmare a creșterii puternice a cererii de capacitate de marfă.

Rezultatele financiare ale KLM arată cât de gravă este situația. Datorită sprijinului guvernului olandez, KLM a reușit să își mențină lichiditatea financiară. La rândul lor, angajații KLM și-au adus contribuția prin acceptarea condițiilor impuse de către guvern și bănci.

Criza Covid-19 a afectat grav rezultatele anului întreg 2020.

  • Veniturile au ajuns la cifra de 11.1 miliarde de euro, în scădere cu 59% față de anul trecut
  • Pierderea EBITDA a ajuns la -1.7 miliarde de euro, limitată din cauza controlului costurilor
  • Costul net al angajaților grupului a scăzut cu 35% în 2020 față de anul trecut, susținut de reduceri de personal, mecanisme de sprijin de stat și salarii legate de activitate.
  • Numărul mediu de ETP (echivalent cu normă întreagă) în decembrie 2020 a scăzut cu 8.700 comparativ cu decembrie 2019
  • Rezultatul operațional a scăzut cu 5.7 milioane de euro, comparativ cu 2019, ajungand pâna la 4.5 miliarde de euro
  • Venitul net au scăzut cu 7.1 miliarde euro, provizioanele pentru restructurare ls-au diminuat cu 822 milioane euro, supra-acoperire fiind mai mici cu 595 milioane euro și deprecierea flotei cu 672 milioane euro
  • Datoria netă a ajuns la 11 miliarde de euro, în creștere cu 4.9 miliarde față de sfârșitul anului 2019
  • La 31 decembrie 2020, Grupul dispunea de 9.8 miliarde de euro de lichidități și linii de credit

Lumea aviației va arăta foarte diferit pentru o perioadă mai lungă de timp, cu mai puțin trafic și presiune asupra veniturilor. În ciuda acestui fapt și privind în a doua jumătate a anului 2021, oamenii vor începe să zboare din nou și încet, dar sigur, KLM își va reface rețeaua globală.

Pentru a realiza acest lucru, a fost elaborat un plan de restructurare, numit „De la mai mult la mai bine”. Planul de restructurare se bazează pe diferite scenarii de piață și de recuperare și va permite flexibilitate și noi oportunități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.