Povestea zilei: de la pilot Thomas Cook Airlines la patron.

0 563

Joe Townshend, unul dintre cei mai tineri căpitani de la Thomas Cook Airlines, nici nu-și putea imagina că într-o zi viața lui se va schimba complet. După ce și-a pierdut slujba când Thomas Cook Airlines s-a prăbușit în 2019, s-a alăturat companiei Titan Airways în ianuarie 2020, cu doar două luni înainte de izbucnirea pandemiei.

Drumul lui Joe în aviație a început acum peste 15 ani. El spune că a fost foarte norocos la începutul carierei sale ca pilot de linie aeriană. Deținând calificări pentru aeronavele Airbus A320 și A330, Joe a avut în plan să continue să studieze și să se implice în formarea piloților.

„Am fost foarte recunoscător că meseria mea era aceeași cu pasiunea mea […]. Înainte de pandemie, tocmai ma angajasem la o nouă companie aeriană, după ce mi-am pierdut poziția anterioară de pilot de linie aeriană la Thomas Cook. Am reușit să obțin un nou loc de muncă în ianuarie 2020 la Titan Airways, cu sediul în Marea Britanie. Speram să am o carieră îndelungată lucrând pentru compania lor.”

„Nu mi-a venit să cred că într-o perioadă atât de scurtă de timp a trebuit să îmi caut un nou loc de muncă.”

Joe spune că cel mai inspirat lucru în meseria sa a fost să facă parte din comunitatea aviatică, unde a găsit o atmosferă fantastică, care a predominat chiar și în perioadele dificile. Din păcate, totul s-a încheiat în doar câteva luni, în martie 2020.

„Îmi amintesc că m-am gândit că nu pot să cred că acest lucru se întâmplă din nou după o perioadă atât de scurtă. Trecuseră trei luni și eram foarte încântat să încep activitatea la un nou loc de muncă. Nu mi-a venit să cred că într-o perioadă atât de scurtă de timp a trebuit să îmi caut un nou loc de muncă. Și de data aceasta nu a fost doar o singură companie afectată, ci întreaga aviație.”, a spus Joe.

Povestea-zilei-de-la-pilot-la-Thomas-Cook Airlines-la-patron-1

După ce și-a pierdut slujba de vis, Joe avea nevoie de un job stabil ca să își întrețină familia. Deoarece posibilitățile de a găsi un alt loc de muncă ca pilot s-au micșorat semnificativ, el a început să livreze cumpărături pentru un supermarket din Marea Britanie.

„Am fost recunoscător că am avut acel loc de muncă și niște venituri.”

Cu toate acestea, fostul căpitan a încercat să îți lărgească orizontul. Pe lângă noua slujbă de livrator, Joe a decis să înființeze o afacere în industria cafelei. După nouă luni de muncă și pregătire, și-a lansat propria marcă de cafea numită „Altitude Coffee London” și a atras imediat atenția clienților.

„Era ceva ce visam mereu să fac și, în situația în care oricum nu aveam slujbă, m-am gândit să-mi încerc șansa. Am petrecut anul construind spațiul și creând marca. Acum vindem clienților noștri, ceea ce este fantastic. Au răspuns foarte bine până acum, cu multe comenzi și multe recenzii pozitive pentru produsele noastre. Deci, sunt foarte fericit. Este o experiență fantastică.”, a spus Joe.

„Am avut două joburi, lucrând zi și noapte în ultimul an. A fost destul de obositor, dar plin de satisfacții.”

Cu toate acestea, nu este o sarcină ușoară să ai o afacere, să faci livrarări și să fii tatăl a doi copii mici. Pilotul subliniază că partea dificilă era să nu își petreacă suficient timp cu familia.

„Am avut două joburi, lucrând zi și noapte în ultimul an. A fost destul de obositor, dar plin de satisfacții. Nu am petrecut prea mult timp cu cei doi copii. Este dificil. Sunt plecat mult timp. Ultimul an a fost greu pentru viața mea personală.”

Acum, Joe așteaptă cu nerăbdare viitorul, un viitor unde ar putea să zboare din nou și unde își va putea conduce și afacerea. Mai mult, Joe vrea să își dezvolte afacerea și își propune să se extindă.

„Deocamdată, mă voi concentra pe afacerea mea cu cafea și sper că o voi transforma într-un real succes. Voi menține această afacere și sper că voi ajunge la poziția în care să pot avea personal care să o conducă, iar eu să pot gestiona lucrurile în timp ce voi pilota aeronave. Ar fi scenariul perfect.”

„Pasiunea mea va fi întotdeauna aviația. Și aș profita de prima ocazie pentru a obține o altă slujbă ca pilot .”

”MY COVID STORY” – un proiect marca www.aerotime.aero pe care airlinestravel.ro îl sprijină și ne bucurăm să ducem aceste povești mai departe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.