Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

KLM va primi împrumutul garantat de stat de la Guvern. Piloții vor semna acordul!

0 323

KLM se află în mijlocul celei mai grave crize financiare din istoria de 101 ani a companiei aeriene. Pandemia de COVID-19 a afectat performanța din ultimii ani.

Toate cele opt sindicate au semnat „acordul de angajament”

Împrumutul garantat de stat este crucial pentru asigurarea viitorului companiei aeriene și a rețelei sale pentru Olanda. Guvernul a făcut ca pachetul să fie limitat de anumite condiții. Una dintre ele a fost ca toți angajații KLM să fie de acord cu înghețarea salariilor pe toata durata împrumutului.

Compania a analizat în ultimele luni detaliile acestui program, împreună cu cei din sindicate. Dupa negocieri, sindicatele piloților, ai personalului de cabină și sol, au decis să semneze “clauza de angajament”. Astfel, KLM va semna un acord cu Ministerul de Finanțe din Olanda.

KLM va primi primi împrumutul de la guvern

Acordurile generale definesc măsurile de austeritate care se vor aplica până la începutul anului 2022 (pentru piloți) și până la sfârșitul anului 2022 (pentru personalul de la sol și cabină).

Astfel, KLM va primi primi pachetul de 3,4 miliarde de euro, inclusiv 1 miliard de euro în împrumuturi directe de la guvern.

Ultimele zile au fost foarte tensionate pentru compania aeriană. Presiunea a fost imensă în timpul negocierilor cu cei din sindicate, iar reputația KLM-AIR FRANCE a avut de suferit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.