KLM a început livrarea vaccinului Pfizer către partea olandeză din Caraibe.

0 362

Astăzi a avut loc primul zbor de la Aeroportul Schiphol din Amsterdam către Bonaire și Aruba cu un transport de vaccinuri Covid-19 destinate părții caraibiene a Regatului Țărilor de Jos.Este primul dintre mai multe transporturi care vor livra vaccinurile pe diferite insule în următoarele săptămâni. Vaccinurile au fost încărcate în aeronavă în prezența secretarului de stat olandez pentru sănătate, bunăstare și sport, Paul Blokhuis, responsabil pentru asistența medicală în Caraibele olandeze, și Pieter Elbers, CEO KLM.

KLM-a-început-livrarea-vaccinului-Pfizer-către-partea-caraibiană-a-Regatului-Țărilor-de-Jos-1

Divizia Air France KLM Martinair Cargo gestionează anual peste 80.000 de expediții farmaceutice și are mulți ani de experiență în transportul medicamentelor cu temperatură controlată. Distribuirea vaccinurilor Covid-19 prezintă provocări specifice de transport și securitate, iar divizia a dezvoltat un proces dedicat pentru a asigura o distribuție rapidă, fiabilă și sigură.

Fiecare vaccin are propriile cerințe de temperatură: de la +2 până la +8 grade Celsius, înghețare la -20 grade Celsius sau între -70 și -80 grade Celsius. Este vital ca aceste temperaturi să fie garantate pe toată durata transportului.

Cutiile cu vaccinul Pfizer expediat la Bonaire și Aruba au fost pline de gheață uscată. Acest lucru va menține temperatura potrivită timp de câteva zile, atât timp cât recipientele vor fi depozitate într-un mediu ce va avea temperaturile cuprinse între +2 și +25 grade Celsius. La sosirea în Bonaire și Aruba, vaccinurile vor fi stocate într-un mediu adecvat și controlat termic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.