blank

Italia va implementa ”Certificatul digital COVID UE” începând cu 15 iunie

0 1.842

Italia este pregătită să implementeze ”Certificatul digital COVID UE” în câteva zile, au anunțat autoritățile după ce Parlamentul European a dat aprobarea finală a certificatelor COVID-19 ale UE, prin intermediul cărora se intenționează să se restabilească călătoriile în statele membre ale Uniunii Europene.

Certificatul digital COVID UE va servi drept dovadă a faptului că titularul este complet vaccinat cu vaccinurile aprobate de Agenția Europeană de Medicină (Moderna, AstraZeneca, Pfizer și Johnson & Johnson), și-a revenit din boală sau deține un rezultat negativ pentru COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore.

Începând cu 15 iunie, tuturor deținătorilor de certificate digitale COVID UE li se va permite să intre în Italia, să participe la nunți, concerte sau să meargă la cluburi de noapte, fără alte restricții.

Certificatul poate fi utilizat pentru călătorii intra-UE începând cu 1 iulie și ar trebui să scutească călătorii de la intrare în carantină sau teste suplimentare la sosire. Permisul verde poate fi prezentat fie în format digital, pe un smartphone, fie tipărit pe hârtie, deoarece are un cod QR unic pentru verificare, iar oficialii de la frontieră îl pot folosi pentru a verifica titularul.

Comisia Europeană continuă să încurajeze statele membre ale UE să înceapă să elibereze pașaportul COVID-19 cât mai curând posibil, încurajând turismul estival din 2021.

Massimo Garavaglia, ministrul italian al turismului, a declarat anterior că ar dori să vadă certificatele introduse mai devreme și asta pentru că destinațiile lor turistice, precum Grecia, Spania și Croația, au implementat deja acest certificat.

De la 1 iunie, șapte țări din UE au început să implementeze certificatul, urmate de Elveția, Spania și Lituania la câteva zile distanță, dar cu mult în avans față de termenul stabilit la 1 iulie. Până în prezent, peste 1 milion de cetățeni UE au eliberat certificatul digital COVID UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.