Elveția implementează „Certificatul digital COVID UE”, începând cu 7 iunie

0 367

Elveția va urma exemplul altor țări europene și lansează “Certificatul digital COVID UE” cu aproape o lună înainte de termenul limită pentru implementarea sa. Guvernul elvețian a anunțat că, începând cu data de 7 iunie, va începe distribuirea unor documente care au ca scop facilitarea călătoriilor în țările europene pentru toate persoanele vaccinate și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau pentru cei care și-au revenit în urma infectării cu coronavirus.


În acest sens, autoritățile din Elveția încă elaborează detaliile pentru a decide ce restricții pot fi ridicate atunci când certificatele vor începe să fie utilizate. „Scopul certificatului este clar: acesta ar trebui să creeze libertate de mișcare, arătând că deținătorul pașaportului a fost vaccinat, s-a recuperat în urma bolii sau a fost testat. În special, va simplifica călătoriile în spațiul Schengen”, a subliniat Ministrul Finanțelor din Elveția, Ueli Maurer, în timpul unei conferințe de presă organizate la Berna, referindu-se la zona fără frontiere din Schengen care include și Elveția.

Autoritățile din Elveția au precizat că certificatele vor fi eliberate atât în ​​format tipărit, cât și în format electronic. Potrivit oficialilor elvețieni, schema este compatibilă cu normele UE. Certificatele de călătorie COVID-19 din Elveția sunt create pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor lor. În același timp, va fi și o aplicație digitală pentru verificarea și stocarea documentelor care vor fi disponibile gratuit în magazinele de aplicații Google și Apple.

Elveția implementează „Certificatul digital COVID UE”, începând cu 7 iunie, cu o luna înainte de termenul limită stabilit de Uniunea Europeană.

La începutul acestei luni, autoritățile elvețiene au dezvăluit planurile pentru sistemul de pașapoarte digitale de vaccinare COVID-19 în cadrul Oficiului Federal pentru Tehnologia Informației, Sisteme și Telecomunicații (FOITT), anunțând în același timp că va fi implementat în curând. Pe baza cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 700.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus în Elveția, iar peste 10.000 de persoane au murit, de la începutul pandemiei.

Chiar dacă țara menține unele dintre restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea virusului, Elveția s-a alăturat inițiativei multor țări europene pentru a facilita călătoriile internaționale și pentru a ajuta sectorul turismului și al aviației să iasă din criza financiară provocată de virus, prin lansarea pașaportului digital.

În ciuda termenului limită pentru implementarea certificatelor, acesta fiind la 1 iulie, la începutul acestei luni, pe 1 iunie, șapte țări europene au început să elibereze certificate de călătorie: Danemarca, Bulgaria, Republica Cehă, Grecia, Croația, Polonia și Germania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.