Subsidiarele Norwegian din Danemarca și Suedia au intrat în faliment

0 1.285

COVID-19 începe să facă ”victime” și în rândul companiilor aeriene. FlyBe a fost prima companie care a falimentat din cauza complicațiilor generate de noul coronavirus. Și South African Airways este în pragul falimentului.Iar acum venim și anunțăm un alt faliment. Pe 20 aprilie 2020, Norwegian Air Shuttle a fost obligată să închidă patru subsidiare din Danemarca și Suedia. Motivele sunt clare! Problemele financiare agravate de criza COVID-19.

Guvernul norvegian a garantat sprijin pentru compania aeriană dacă îndeplinea anumite condiții. La 24 martie 2020, Norwegian îndeplinea cerințele solicitate de guvern și a primit prima tranșă de 27,4 milioane USD (300 milioane NOK). Din păcate guvernele din Suedia și Danemarca nu au oferit sprijin financiar și astfel s-a ajuns la falimentul subsidiarelor Norwegian.

Directorul executiv al Norwegian, Jacob Schram, a declarat că impactul pandemiei este „fără precedent”, iar compania a făcut totul pentru a „evita să ia această decizie”, de a închide cele patru companii.

În urma falimentului, vor fi disponibilizați 1.571 de piloți și 3.134 însoțitori de bord. Norwegian are, de asemenea, 700 de piloți și 1.300 de însoțitori de bord în Norvegia, Franța și Italia, care nu vor fi afectați de această decizie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.