IATA avertizează! 25 de milioane de locuri de muncă din aviație și travel sunt în pericol.

4 1.248

IATA (International Air Transport Association) a prezentat un nou studiu, care arată că peste 25 de milioane de locuri de muncă din aviație, travel și ramuri conexe sunt în pericol. Iar acest lucru se întâmplă din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la scăderea bruscă a cererilor pentru călătorii și zboruri.

La nivel global, aproximativ 65,5 milioane de oameni depind de industriile aviației și turismului. Dintre acestea, 2,7 milioane de locuri de muncă sunt asigurate de companiile aeriene.

Într-un scenariu cu restricții severe de călătorie, care poate dura 3 luni și chiar mai mult, IATA avertizează că aproximativ 25 de milioane de locuri de muncă din aviație și travel (plus sectoarele conexe) sunt puse în pericol în întreaga lume.

Conform estimărilor IATA, mai jos aveți situația pe continente.

11,2 milioane de locuri de muncă în Asia-Pacific
5,6 milioane de locuri de muncă în Europa
2,9 milioane de locuri de muncă în America Latină
2,0 milioane de locuri de muncă în America de Nord
2,0 milioane de locuri de muncă în Africa
0,9 milioane de locuri de muncă în Orientul Mijlociu

În același scenariu, IATA spune că veniturile companiilor aeriene vor scădea cu 44% pe întreg anul 2020, asta raportat la 2019. Înseamnă o pierdere de 252 miliarde de dolari. În T2 scăderea e de până la 70%, echivalentul a 61 de miliarde de dolari cash.

Companiile aeriene solicită guvernelor ajutoare financiare pentru a trece de perioada de criză și de a avea capabilitatea de redresare post-coronavirus. Maia exact, IATA solicită: sprijin financiar direct; împrumuturi, garanții de împrumut; scutiri de impozite.

Pe lângă ajutoarele financiare, industria aeronautică va avea nevoie, de asemenea, de o planificare atentă post-coronavirus. Iar companiile aeriene trebuie să fie pregătite pentru reluarea activităților.

Oficialii IATA sunt conștienți că nimic nu va mai fi la fel după această pandemie de coronavirus. Nimeni nu s-a mai întâlnit cu așa ceva, nu există un precedent. Cele 25 de milioane de locuri de muncă, care acum sunt în pericol, vor depinde de o reluare eficientă a industriei aeronautice. Companiile aeriene vor conecta orașe, țări și continente, dar va rămâne de văzut cât de repede și în ce condiții.

Pe de altă parte, există un studiu care arată că aviația și turismul vor ajunge la ”normal” abia în 2023. Nu există cuvinte care să descrie adecvat impactul pandemiei de COVID-19 asupra turismului și asupra aviației comerciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.