Lufthansa face restructurări. Renunta la o parte dintre avioanele A380, A340, B747 si A320.

1 1.523

Lufthansa ia măsuri drastice în plină pandemie de COVID-19. Și aceste măsuri nu sunt temporare, ci pe termen mediu și lung. Este clar că după această pandemia, omenirea nu va mai fi la fel. Pe lângă această criză generată de noul coronavirus, ne vom confrunta și cu o criză economică.

În condițiile în care unii specialiști prezic faptul că aviația și turismul își vor reveni la ”normal” abia peste 2 ani, companiile aeriene iau măsuri drastice de restructurare încă de acum. IATA avertizează! 25 de milioane de locuri de muncă din aviație și travel sunt în pericol. Imaginați-vă că au fost anulate peste 2 milioane de zboruri în doar câteva luni.

Lufthansa face restructurari

Consiliul executiv al Deutsche Lufthansa AG nu se așteaptă ca aviația și turismul să revină imediat la performanțele pre-coronavirus. Conform evaluărilor și așa cum menționeză mai mulți specialiști din industrie, vor fi necesare luni de zile până când restricțiile de călătorie vor fi ridicate, până când guvernele vor deschide granițele, iar oamenii vor începe să călătorească cu frecvență mărită.

Lufthansa face restructurări

Pe baza acestei evaluări, Consiliul Executiv Lufthansa a decis să ia măsuri extinse pentru a reduce capacitatea operațională pe termen lung. Deciziile luate vor afecta aproape toate operațiunile de zbor ale Lufthansa Group.

La Lufthansa, vor fi retrase din seriviciul operațional 6 x Airbus A380 și 7 x A340-600, precum și 5 x Boeing 747-400. În plus, 11 x Airbus A320 vor fi retrase de pe zborurile scurte.

Planul de restructurare al flotei exista înainte de coronavirus, doar că acum se va urgenta punerea sa în aplicare. Cele 6 aeronave Airbus A380 erau planificate să fie retrase în 2022. Iar retragerea avioanelor A340-600 și Boeing 747-400 erau programate să fie scoase din serviciul operațional pe pe baza dezavantajelor ecologice și economice. Astfel, Lufthansa va diminua considerabil activitatea operațională de la bazele din Frankfurt și Munchen.

Mai mult, Lufthansa Cityline va retrage, de asemenea, 3 aeronave Airbus A340-300. Începând cu 2015, operatorul regional operează zboruri lung-curier spre destinații turistice în numele companiei Lufthansa.

Eurowings va reduce, de asemenea, numărul aeronavelor din flota sa. Se prevede eliminarea treptată a altor 10 x Airbus A320. Și automat va exista o diminuare a programului operațional pe disțe scurte și medii. De asemenea, vor fi reduse activitățile lung-curier ale Eurowings.

Leave A Reply

Your email address will not be published.