Aeroportul Henri Coandă: traficul aerian a crescut cu 16.7%

Aeroportul Henri Coanda creste organic, creste constant si asta o spun cifrele. În primele 10 luni din 2017, traficul aerian de pasageri a crescut cu 16.7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Aeroportul Henri Coandă este în top 5 aeroporturi pe creștere la categoria 10-25 de milioane de pasageri.

0 268

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International – Europe în top 5 european al aeroporturilor cu cea mai mare creştere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017. Clasamentul a fost publicat joi, 7 decembrie.

Traficul aerian a crescut cu 16.7%

Astfel, la categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc.

”Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a înscris pe un trend de creștere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta.

Pentru atingerea potențialului maxim de creștere, am impus ca priorități eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranță și securitate.

Am reușit, în timp record, să optimizăm serviciile oferite pasagerilor și să extindem capacitățile de procesare, astfel încât tranzitarea Aeroportului Henri Coandă să fie cât mai rapidă și mai confortabilă”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București a dispus în acest an o serie de măsuri operative care au redus timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor. Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghișeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare și de ieșire din țară, iar timpul de aşteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă. Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână și au fost amplasate stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

Aeroportul Henri Coandă în topul aeroporturilor europene

Pentru confortul pasagerilor, în cursul verii au fost finalizate lucrările de supralărgire la două benzi pe fluxul de ieșire a autovehiculelor din Aeroportul Henri Coandă către București. Această măsură a descongestionat traficul auto, facilitând accesul și defluirea autovehiculelor din perimetrul Aeroportului Henri Coandă.

În acest an, Compania Națională Aeroporturi București a realizat unul dintre proiectele de importanță majoră pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare.

Astfel, în 2017, CNAB a început și a încheiat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă București și la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și la căile de rulare a avioanelor.

Pe lângă cele enumerate mai sus, dorim să adăugăm și faptul că 2017 a fost un an bogat în rute noi din/spre București. Blue Air a deschis rutele București – Oslo și București – Helsinki; Croatia Airlines a deschis ruta București – Zagreb; Wizz Air a deschis ruta București – Eilat Ovda; TAP Air Portugal a reluat zborurile pe ruta Lisabona – București. Totodată, au fost înregistrate mai multe zboruri săptămânale pe câteva rute deja existente.

Aeroportul Henri Coandă în 2018

La ce să ne pregătim pentru 2018? După 10 ani, România va fi conectată prin 2 rute directe de America de Nord, mai exact de Canada. Din iunie 2018, Vor fi deschise rutele București – Toronto și București – Montreal, care vor fi onorate de Air Canada Rouge (subsidiară Air Canada).

Tot în 2018, Ljubljana – București cu Adria Airways. Și există zvonuri pentru zboruri spre Tbilisi și Cairo cu Blue Air, dar și spre Astana cu TAROM.

Tot pentru 2018, Wizz Air a anunțat 3 rute noi: București – Nisa (14 aprilie), București – Goteborg (15 aprilie), București – Atena (25 martie 2018).

Și 2018 încă nu a început. Ne așteptăm ca Aeroportul Henri Coandă să-și păstreze linia ascendentă pe care se află și estimăm 14-15 milioane de pasageri onorați corespunzător. Se anunță un an interesant!

Leave A Reply

Your email address will not be published.