blank

Finalizarea lucrărilor de reparații la pista nr. 1 a Aeroportului Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București a finalizat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă București și la căile de rulare a aeronavelor.

0 835

Lucrările s-au încheiat în acest week-end și au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și căi rulare a avioanelor.

lucrari-pista-aeroport-henri-coanda

Finalizarea lucrărilor de reparații la pista nr. 1

Pentru desfășurarea în condiţii de siguranţă şi securitate a activităţilor aeroportuare, precum şi pentru minimizarea disconfortului pasagerilor, lucrările de reparații s-au defășurat în special noaptea, în afara orelor de vârf ale traficului aerian.

lucrari-pista-aeroport-henri-coanda-2

Lucrările au avut un grad de complexitate ridicat și s-au desfășurat sub trafic, în ritm susținut, depinzând însă de condițiile meteo (ploaie, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute), prioritatea absolută a Companiei Naționale Aeroporturi București fiind operarea în siguranță a traficului aerian pe Aeroportul Henri Coandă.

Din informațiile noastre, Aeroportului Henri Coandă va fi recertificat pentru a putea primi și aeronave de mare tonaj, inclusiv Airbus A330 și Boeing 747, după 1 ianuarie 2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.