Bază Blue Air la Brno și 7 destinații noi

Consiliul Regiunii Moravia de Sud a aprobat înființarea companiei Blue Air Moravia și deschiderea bazei de la Brno.

2 1.049

Vești bune pentru Blue Air vin și din Cehia. Consiliul Regiunii Moravia de Sud a aprobat înființarea companiei Blue Air Moravia și deschiderea bazei de la Brno. Noua companie aeriană – Blue Air Moravia – va fi deținută în proporții de 65% de transportatorul aerian român Blue Air, iar 35% de compania de dezvoltare din Moravia de Sud.Bază Blue Air la Brno

Pentru cine nu știe, Regiunea Moravia de Sud este în partea de sud a Republicii Cehe și are centrul administrativ în orașul Brno. Este împărțită în șapte districte.

Conform informațiilor furnizate de planes.cz, o aeronavă Boeing 737-500 va fi alocată bazei de la Aeroportul Bohemian. Aceasta va opera zboruri spre 7 destinații: Barcelona, Bruxelles, Liov, Milano și Roma, iar în lunile de vară spre Dubrovnik și Split.

Detaliile vor fi stabilite în perioada următoare, iar orarul zborurilor va fi anunțat în ianuarie 2018. Oficialii Regiunii Moravia de Sud intenționează să investească 60 de milioane de coroane în dezvoltarea transportului aerian și să crească numărul pasagerilor cu 130.000.

Vom reveni cu informații!

2 Comentarii
 1. Lucian says

  Brno-Romania nimic ?
  Ciudata miscare … dar totusi, aeroportul din Brno e sub utilizat, desi extrem de bine conectat … de la gara mergi 300 de metri, si ai autobuz non stop direct la aeroport. La fel si de la autogara.
  Pute europa de zboruri spre Milano … dar in zona asta nu e nici un low cost catre romania (vorbesc de Bratislava, PRaga, Viena, Katovice si Cracovia)
  Tre sa merg cu trenul tocmai pana la budapesta, unde legatura e destul de proasta la aeroport(tot parfum fata de Otopeni, care e oribil legat la bucuresti) si de acolo tepe .. 1. in aeroport schimb valutar – o singura casa cu tarife faine, 2. nu ai cum sa iei bilet de autobuz daca nu schimbi banii la acea casa. 3. legatura catre centru .. schimbi 2 autobuze, fereasca sfantu sa fie cu autobuzele de noapte. De Romania … numa de bine, ca e si mai rau

  1. Sorin Rusi says

   Da, avem nevoie de zboruri mai multe intre Romania si Cehia. Praga este o destiantie de vis, dar la fel si restul zonelor din Cehia…Poate din 2018 vom avea mai multe portite spre aceasta tara!

Leave A Reply

Your email address will not be published.