Oficial, România va avea zboruri directe spre Canada cu Air Canada Rouge

Iată că s-au adeverit anumite informații din piață, unele dintre ele fiind lansate de noi și ca teasing. In sezonul de vară 2018, Air Canada Rouge va opera zboruri din Montreal și Toronto spre București.

2 2.675

Au trecut aproximativ 10 ani de la ultimele zboruri directe între România și America de Nord. S-au căutat mereu soluții, dar fără succes până la acest anunț, pentru relansarea zborurilor lung-curier cu plecare din București.Decizia companiei nord-americane a fost luată în urma negocierilor cu șefii Companiei Naționale Aeroporturi București, care au convins reprezentanții Air Canada să opereze curse directe pe principalul aeroport din România.

”Anunțul de astăzi consolidează poziția Air Canada în calitate de operator de frunte la nivel mondial. Cu aceste noi servicii, Air Canada devine singura companie aeriană din America de Nord care zboară în România…” Benjamin Smith, președinte, Passenger Airlines at Air Canada.

Iată că, fix la 10 ani de la ultimul zbor direct spre America de Nord, Air Canada Rouge va deschide rutele București – Montreal și București – Toronto. Vor fi 2 zboruri săptămânale pe fiecare rută, acestea fiind operate cu aeronave de tipul Boeing 767-300ER.

Primele zboruri directe Air Canada Rouge spre/din România sunt:

Montreal – București pe 7 iunie / București – Montreal pe 8 iunie
Toronto – București pe 9 iunie / București – Toronto pe 10 iunie

București – Montreal cu Air Canada Rouge

Durata unui zbor București – Montreal va fi de 9:35 ore, iar zborul Montreal – București va avea o durată de 8:55 ore. Cu toate că prețurile anunțate încep de la 899 dolari (dus-întors), pe simulările noastre am găsit și mai ieftin, cu tarife de la 377 dolari/segment.

Bucuresti-Montreal-Air-Canada-Rouge

Bucuresti-Montreal-Air-Canada-Rouge-dus-intors

București – Toronto cu Air Canada Rouge

Durata unui zbor București – Toronto va fi de 10:15 ore, iar zborul Toronto – București va avea o durată de 9:25 ore. Cu toate că prețurile anunțate încep de la 899 dolari (dus-întors), pe simulările noastre am găsit și mai ieftin, cu tarife de la 406 dolari/segment.

Bucuresti-Toronto-Air-Canada-Rouge

Bucuresti-Toronto-Air-Canada-Rouge-dus-intors

Vă reamintim că Air Canada Rouge este subsidiară Air Canada, specializată în zboruri lung-curier în regim low-cost. Aeronavele sale de tipul Boeing 767-300ER sunt configurate în 2 clase: Economy și Premium Economy.

Să sperăm că aceste rute vor deveni permanente. Vă reamintim că de la 1 decembrie 2017, Canada va ridica vizele pentru români.

Leave A Reply

Your email address will not be published.