13 ani de zboruri Blue Air

Ziua de 13 a fost una cu mult noroc pentru Blue Air. Astăzi, pe 13 decembrie, cel mai mare transportator aerian românesc împlinește 13 ani de zboruri!

1 543

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească și membră cu drepturi depline IATA (International Air Transport Association), aniversează, astăzi, 13 ani de activitate.Pornind de la o singură aeronavă și 35 de angajați în decembrie 2004, Blue Air a ajuns la 29 de aeronave și aproape 1.500 angajați, reușind performanța de a transporta pe cele peste 100 de rute europene 21 de milioane de pasageri, mai mult ca întreaga populație a României.

Până acum, se pare că Blue Air are mixul câștigător între viziune, o echipă profesionistă și pasageri loiali. De aceea, a investit cu încredere în dezvoltarea flotei, a mai lansat 34 de noi rute și a inaugurat în acest an 3 baze operaționale, la Constanța, Liverpool și Alghero.

evolutie-blue-air

Cât pentru acest final de an, Blue Air estimează o cifră de afaceri de 400 milioane euro şi aproximativ 5 milioane de pasageri transportaţi, indicatori în creştere cu peste 35% față de 2016.

Din 2019, Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, va fi și primul operator de Boeing 737 MAX din România. Chiar în acest moment, la fabrica Boeing, situată în apropiere de oraşul american Seattle, se produc cele 12 avioane Boeing 737 MAX 8 comandate de Blue Air.

„Modelul Boeing 737 MAX 8 va permite o dezvoltare puternică a companiei Blue Air la nivel european. Vom putea zbura spre destinații noi, pe distanțe mai mari, dar în același timp vom putea menține tarifele scăzute pentru pasagerii noștri, datorită eficienței avionului”, a mai adăugat Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.

13-ani-zboruri-blue-air

Noile avioane Boeing 737 MAX reduc consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon cu până la 20% față de modelul Next Generation 737, lansat în 1998. De exemplu, la o flotă de 100 de aeronave dintre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, se estimează că noile Boeing 737 MAX vor emite cu 35.000 tone de dioxid de carbon mai puțin.

Aeronavele Boeing 737 MAX sunt dotate cu modelul de motoare CFM International LEAP-1B. În ceea ce privește capacitatea, Boeing 737 MAX 8 poate transporta până la 200 de pasageri, iar distanța maximă pe care o poate parcurge fără alimentare este de 6.510 km.

performanta-blue-air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, devine un jucător foarte mare și în rândul companiilor aeriene pan-europene. Recent, Blue Air a semnat un acord de codeshare cu compania Alitalia.

Ceea ce înseamnă că Alitalia are propriile numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România și către baza sa de la Liverpool. De la începutul anului viitor, va debuta etapa a doua a parteneriatului, astfel că toate zborurile Alitalia de pe aeroporturile Roma Fiumicino și Milano Linate vor fi comercializate de către Blue Air sub numere proprii de zbor, asigurând o deschidere spre noi piețe și mai mulți pasageri pentru cea mai mare companie aeriană românească.

Pentru a fi cât mai aproape de toți pasagerii săi, Blue Air oferă trei pachete diferite de bilete, adaptate pe nevoi diferite de călătorie și buget.

Pachetul Light este cel mai accesibil, ideal pentru cei care vor să călătorească cu bagaj puțin (check-in gratuit și un bagaj de mână de maxim 10 kg).

Pachetul Clasic este ideal atunci când, pe lângă bagajul de mână, pasagerii au și un bagaj de cală (maxim 20 kg). Check-in-ul este gratuit și beneficiază de 50% reducere la taxa de modificare a datei și la posibilitatea de a rezerva locul.

Pachetul Premium oferă, pe lângă cele de mai sus, gratuitate la modificarea datei, mancare gratuită și posibilitatea de a-ți rezerva loc, inclusiv Extra Leg Room. Acest pachet se adresează, în special, pasagerului business.

Rute noi Blue Air anunțate pentru 2018:

– De la Torino la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, din 25 martie 2018.
– De la Torino la Stockholm, din 27 martie 2018.
– De la Liverpool la Palma Mallorca, din 2 iunie 2018.

13 ani de zboruri Blue Air în cifre:

– 6.762 ocoluri ale Pământului (270.982.871 kilometri parcuși)
– 21.487.795 pasageri transportați (109% din populația României)
– 54 de ani din viața unui om (473.147 ore de zbor)
– Cea mai vestică destinație: Lisabona (Portugalia)
– Cea mai sudică destinație: Tel Aviv (Israel)
– Cea mai nordică destinație: Helsinki.
– Cel mai lung zbor Blue Air: Larnaca – Birmingham (5:15 ore / 3402 kilometri)

Experiența noastră cu Blue Air este pozitivă. Am călătorit pe rutele Constanța – Atena (zborul inaugural); București – Hamburg. Am participat la primele zboruri pe ruta București – Iași. Iar în vara acestui an, am unit România cu Blue Air!

Până în prezent, putem spune că avem peste 20 de zboruri cu Blue Air, fiind compania aeriană cu care am zburat cel mai mult. Ruta cea mai frecventată cu Blue Air este București – Iași. Mulțumim pentru experiența frumoasă și cu încredere vom continua să pășim la bordurile aeronavelor Blue Air.

La mulți ani cu zboruri frumoase, Blue Air!

Leave A Reply

Your email address will not be published.