Paris Air Show 2017: Blue Air dorește 20 de avioane Boeing 737 MAX în valoare de 1.84 miliarde dolari

Blue Air este la un pas de a realiza cea mai mare tranzacție din istoria aviației din România!

3 3.243

Zilele trecute, agenție de știri americană Bloomberg a publicat un articol despre discuțiile pe care le poartă Blue Air cu Boeing în vederea unei achiziții de aeronave Boeing 737 MAX.

Blue Air – 20 de avioane Boeing 737 MAX

Conform informațiilor pe surse, discuțiile s-au finalizat, contracult s-a semnat și în scurt timp va fi anunțată oficial achiziția a 20 de aeronave Boeing 737 MAX. Tranzacția este evaluată la 1.84 miliarde de dolari conform prețului de listă, însă cu siguranță Blue Air va beneficia de un discount important din partea producătorului american.

Oare ce versiune a ales Blue Air? Să fie 737 MAX 8 / MAX 9 / MAX 10 sau MAX 200? MAX 8 este deja în serviciul comercial. Primul Boeing 737 MAX 8 a ajuns în flota Malindo Air. Ar putea fi o opțiune valabilă pentru Blue Air, însă coada de așteptare este foarte mare la acest model. Au fost comandate peste 2000 de unități.

Boeing 737 MAX 9 a fost prezentat anul acesta, deci mai durează până va fi livrat primul exemplar, însă lista de așteptare este mai scurtă. Sunt comandate doar 202 unități de acest tip. Boeing 737 MAX 10 abia a fost prezentat în cadrul Paris Air Show 2017. Urmează programul de testare și certificare.

O alegere potrivită poate fi și modelul MAX 200, care poate transporta până la 200 de pasageri într-o clasă. Este un model ales de Ryanair, care a plasat o comandă pentru 100 de unități.

Blue Air este o companie aeriană Smart Flying. Noi spunem că este o companie aeriană hibridă. A inclus anumite servicii în pachetul de bază și oferă posibilitatea să-ți personalizezi biletul de avion conform nevoilor de zbor.

Acest lucru mă duce cu gândul la nevoia de aeronave mai eficiente din punct de vedere al costurilor operaționale, mai confortabile pentru pasageri, însă nu foarte înghesuite. În prezent, flota Blue Air numără aproximativ 30 de aeronave din familia Boeing 737, care pot transporta între 120 și 189 de pasageri.

Voi ce avion credeți că a ales Blue Air?

Leave A Reply

Your email address will not be published.