blank

Zbor record operat de Qantas pe ruta New York – Sydney (19 ore și 16 minute)

1 2.053

Zilele acestea, Qantas a scris o filă foarte importantă în cartea de istorie a aviației. A operat pentru prima dată un zbor non-stop între New York și Sydney. Menționez că zborul a fost operat peste Oceanul Pacific. Avionul a decolat pe 18 octombrie, la ora locală 21:27, din New York și a aterizat pe 20 octombrie, la ora locală 07:43, la Sydney.

Totodată, a fost cel mai lung zbor operat vreo dată fără escală, durata acestuia fiind de 19 ore și 16 minute. Distanța zborului a fost de aproximativ 16 000 de kilometri. Zborul a fost operat cu avionul Boeing 787-9 Dreamliner (VH-ZNI). Aeronava a fost poziționată la Aeroportul Internațional JFK, New York, fiind livrată de la baza Boeing din Seattle.

Zbor record operat de Qantas

În condiții normale de operare, Boeing 787-9 Dreamliner nu poate acoperi distanța New York – Sydney printr-un zbor non-stop. Însă Qantas a operat acest zbor, reducând numărul pasagerilor la 49 și încărcând cantitatea maximă de carburant. Pe lângă cei 49 de pasageri (angajați Qantas), la bord s-au mai aflat și membrii echipajului, inclusiv 4 piloți. Printre pasageri a fost și Alan Joyce, CEO Qantas Group.

new-york-sydney-zbor-qantas-echipaj-1

Comandantul zborului a fost Sean Golding, care a condus echipa de piloți și a monitorizat toată operațiunea. Conform declarațiilor acestuia, zborul s-a desfășurat în condiții normale de zbor. Totul a fost foarte bine, zborul având tot sprijinul controlorilor de trafic aerian. Indicativul zborului a fost QF7879, fiind ușor de recunoscut și urmărit inclusiv pe flightradar24.com.

New York – Sydney (19 ore si 16 minute)

New York - Sydney cu Qantas - zbor complet

Acest zbor face parte dintr-o serie de 3 zboruri de test planificate pentru proiectul Qantas Sunrise. Qantas, una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume, are în plan să lanseze cele mai lungi zboruri de pe planetă. Scopul acestora este de a putea călători fără escală din Australia spre cele mai importante orașe de pe planetă. Vă reamintim că transportatorul național al Australiei operează zboruri directe pe ruta Perth – Londra.

Pe durata zborului, toți cei aflați la bord au fost monitorizați în diferite etape. Testele au variat de la monitorizarea neuronală a piloților, nivelurile de melatonină și vigilență, până la exerciții pentru pasageri. Iluminatul cabinei și mesele au fost ajustate în vederea reducerii jetlagului.

new-york-sydney-zbor-qantas-cockpit

În mod normal, pe zborurile de noapte, serviciile la bord încep cu cina și apoi luminile sunt stinse. Pe zborul QF7879, s-a început cu prânzul, luminile au fost ținute aprinse timp de 6 ore, să fie în concordanță cu ora destinației. Toate aceste informații vor fi analizate în vederea îmbunătățirii experienței pe zborurile foarte lungi.

Se poate economisi până la 4 ore, eliminând escalele

Poate vă întrebați de ce vrea Qantas să introducă aceste zboruri foarte lungi. Totul ține și de timp. Qantas operează frecvent zboruri pe ruta New York – Sydney, dar cu escală în Los Angeles. Zborul QF12 a decolat de la New York cu 3 ore înainte de zborul special QF7879, însă a ajuns după acesta la câteva minute. Ar însemna o economisire de aproximativ 4 ore pentru mulți dintre pasageri.

Alte două zboruri de cercetare sunt planificate în cadrul evaluărilor proiectului Qantas Sunrise: Londra – Sydney în noiembrie și un alt zbor New York – Sydney programat în decembrie. După toate aceste zboruri, se va lua o decizie finală cu privire la proiectul Sunrise.

Leave A Reply

Your email address will not be published.