blank

Inaugurarea rutei Perth – Londra cu Qantas / Zboruri directe între Australia și Europa

Weekend-ul 24-25 martie 2018 va rămâne în istoria aviației civile, prin inaugurarea rutei directe Perth - Londra cu Qantas.

0 1.026

Pe 24 martie 2018, am asistat la un moment istoric în aviația civilă. A fost inaugurată ruta Perth – Londra cu Qantas, marcând astfel lansarea zborurilor directe între Australia și Europa.

Inaugurarea rutei Perth – Londra

pilotii-zbor-inaugural-perth-londra-qantas

Aeronava Boeing 787-9 (VH-ZND) Dreamliner, livery „Yam Dreaming”, a decolat în jurul orei 19:00 din Perth, pe zborul QF9. La bord s-au aflat peste 200 de pasageri și 16 membri ai echipajului, precum și 4 piloți: Captain Lisa Norman, Captain Jeff Foote, First Officer Dave Summergreene și Second Officer Troy Lane. După 17 ore și 2 minute de zbor, aeronava a aterizat la Londra în jurul orei 05:03.

Decolarea aeronavei din Perth spre Londra

Aterizarea aeronavei la Londra

Directorul executiv al grupului Qantas, Alan Joyce, care a fost unul dintre pasagerii zborului inaugural, a descris ruta directă Perth – Londra ca o piatră de hotar majoră pentru Australia, precum și pentru aviația globală.

kangaroo-route-qantas

Istoria rutei Kangaroo, din Australia până în Londra, a debutat în 1947. La vremea respectivă, ruta era onorată în 4 zile și cu 7 opriri tehnice. Începând cu 24 martie 2018, ruta poate fi acoperită prin zbor direct în doar 16-17 ore.

Pentru a acoperi această rută, aeronava Boeing 787-9 Dreamliner decolează cu 110 000 litri de carburant. Totodată, este configurată pentru a transporta maxim 236 de pasageri în 3 clase.

Boeing-787-9-Dreamliner

configuratie-boeing-787-9-qantas

cabine-boeing-787-9-qantas

clase-boeing-787-9-qantas

Zborul QF9 începe în Melbourne, zboară spre Perth și apoi non-stop spre Londra. Totodată, Qantas și-a ajustat orarul operațional pe rutele interne, facilitând pasagerilor din Adelaide, Sydney și Brisbane să prindă legătura de Londra din Perth.

Din 24 martie 2018, australienii pot alege una dintre cele 3 rute dintre Australia și Londra. Este ruta directă Perth – Londra operată cu Boeing 787-9 Dreamliner, ruta Sydney-Singapore-Londra operată cu Airbus A380 și zborurile operate de Emirates din Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide și Perth spre Londra via Dubai.

Ruta Perth – Londra este a doua cea mai lungă din lume

Ruta Perth – Londra este a doua cea mai lungă din lume, distanța dintre cele 2 orașe fiind de 14 498 kilometri. Însă este cea mai lungă rută onorată cu aeronave Boeing 787-9 Dreamliner.

Qantas a lucrat cu Universitatea din Sydney pentru a crea meniul de pe această rută. Este conceput pentru a menține hidratarea pasagerilor, pentru a-i ajuta să se odihnească și pentru a reduce disconfortul jetlag-ului.

Nu e ușor să stai într-un avion atât de multe ore, dar acum există tot mai multe metode prin care poți combate plictiseala din zbor. Este recomand să te odihnești în timpul zborului, să te hidratezi și să faci mișcare, atât cât se poate.

Voi ați experimentat zboruri așa de lungi?

Leave A Reply

Your email address will not be published.