blank

Experiment Qantas: Zboruri directe din New York și Londra spre Sydney

0 1.335

În lunile octombrie, noiembrie și decembrie, Qantas urmează să primească 3 avioane Boeing 787-9 Dreamliner. Aceste zboruri de livrare vor face parte dintr-un experiment Qantas Sunrise.

Pentru a nu zbura goale din Seattle spre Australia, aeronavele Qantas vor opera zboruri directe de test pe rutele New York – Sydney și Londra – Sydney. 2 zboruri vor fi pe ruta New York – Sydney și 1 zbor pe ruta Londra – Sydney.

Vă reamintim că transportatorul australian dorește să lanseze câteva rute ultra-lungi cu zboruri directe din Sydney, Melbourn și Brisbane spre cele mai îndepărtate metropole din Europa, America de Nord, America de Sud și Africa.

Experiment Qantas – zboruri de 19 ore

Cercetarea la bord este proiectată în parteneriat cu Charles Perkins Centre și Universitatea Monash în colaborare cu CRC pentru Vigilență, Siguranță și Productivitate.

Revenind la zborurile de test, acestea vor avea la bord 40 de persoane, angajați Qantas, inclusiv membrii ai echipajului de cabină. Nu se vor vinde bilete de avion către public. Prin limitarea numărului de persoane la bordul avioanelor, va crește autonomia de zbor și confortul pasagerilor. Totodată, la bord vor exista bagaje și catering.

Cei aflați la bordul avioanelor Dreamliner vor fi dotați cu dispozitive tehnologie portabile și vor lua parte la experiențe specifice în diferite etape ale zborurilor de aproximativ 19 ore. Durata zborurilor va fi influențată de condițiile meteorologice.

Oamenii de știință și experții în medicină de la Charles Perkins Center vor monitoriza modelele de somn, consumul de alimente și băuturi, iluminarea, mișcările fizice și divertismentul de la bord pentru a evalua impactul zborurilor foarte lungi asupra sănătății, bunăstării și asupra ceasului biologic al organismului uman.

Cercetătorii Universității Monash vor lucra cu piloții pentru a înregistra nivelurile de melatonină înainte, în timpul și după zboruri. Piloții vor purta un dispozitiv EEG (electroencefalogramă), care va urmări modelele de unde cerebrale și va monitoriza vigilența / viteza de reacție și atenție. Scopul este de a colecta date care să ajute la construirea modelului optim de muncă și odihnă pentru piloții de pe zborurile foarte lungi.

Zboruri directe din New York și Londra spre Sydney

experiment-qantas-new-york-londra-sydney

În urma acestor zboruri de test, pe rutele New York – Sydney și Londra – Sydney, Qantas va obține informațiile necesare pentru a putea ajusta confortul pasagerilor și al echipajului de pe zborurile foarte lungi.

Rezultatele vor fi împărtășite cu ”Civil Aviation Safety Authority” pentru a se stabili cerințele minime și regulamentul asociat zborurilor foarte lungi.

În cazul zborului New York – Sydney, Qantas va fi primul transportator aerian cu zbor operat de un avion comercial pe această rută. Pe zborul Londra – Sydney, Qantas va fi la al doilea zbor pe această rută. A mai zburat în 1989, marcând momentul de intrare în serviciul operațional al avionului Boeing 747-400.

Qantas Sunrise – decizie finală până în decembrie 2019

Airbus și Boeing au fost povocate să realizeze avioane comerciale demne de acest proiect. Astfel, Boeing a luat în calcul să fabrice un derivat din familia 777X. În timp ce Airbus lucrează deja la modelul Airbus A350-1000ULR, membru al familiei de avioane A350X.

O decizie finală privind proiectul Sunrise, care depinde de performanțele aeronavelor, aprobările de reglementare și acordurile industriale, este așteptată până la sfârșitul lunii decembrie 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.