blank

Centenarul Qantas, marcat printr-un livery aniversar

0 764

Pe 15 octombrie, la baza Boeing din statul Washington, a fost prezentat cel mai nou 787 Dreamliner Qantas, vopsit într-un livery aniversar. Anul acesta, pe 16 noiembrie 2019, Qantas va împlini 99 de ani și călătoria va continua spre 100 de ani.

Qantas face parte din top 5 cele mai vechi companii aeriene din lume, care zboară și astăzi sub numele de la înființare. Conform acestui criteriu, KLM este cea mai veche companie aeriană, care încă mai zboară și astăzi sub numele de la fondare.

Revenind la Qantas, anul acesta va împlini 99 de ani, iar în 2020 se va desface șampania pentru centenar. Pentru a sărbători 100 de ani de la înființare, Qantas a pregătit o serie de evenimente speciale.

Livery ”100 de ani” pe un 787 Dreamliner Qantas

Noul Boeing 787-9 Dreamliner, înmatriculare VH-ZNJ, este numit „Longreach”, un oraș din statul Queensland, Australia. Și nu orice oraș, ci unul în care și-a pus bazele Qantas, încă din 1921.

Al 10-lea Dreamliner Qantas va opera o serie de zboruri de test înainte de a fi livrat, în noiembrie 2019. Pe lângă livery-ul aniversar, noul Boeing 787 Dreamliner Qantas va opera un zbor special. Vorbim de al doilea zbor de anduranță, din experimentul Qantas, care va fi operat non-stop pe ruta Londra – Sydney. Totodată, va replica zborul de livrare al primului Boeing 747-400, din urmă cu 30 de ani.

Avem atât de multe vești frumoase de la Qantas și nici nu a intrat încă în anul centenarului!

Leave A Reply

Your email address will not be published.