blank

Wizz Air sărbătorește 10 milioane de pasageri transportați la Cluj-Napoca

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și principalul transportator aerian din România, sărbătorește un reper important pe aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj–Napoca: 10 milioane de pasageri transportați.

0 939

Norocosul pasager cu numărul 10 milioane a călătorit pe zborul Cluj Napoca – Atena și a fost întâmpinat la destinație cu un voucher cadou din partea echipei WIZZ.

În 2018, Wizz Air oferă peste 2 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din Cluj-Napoca, cu tarife de la doar 39 de lei/segment. Wizz Air oferă acum din Cluj-Napoca zboruri către 35 de destinații din 16 țări. Iar în viitorul apropiat, va inaugura zborurile spre Liverpool din octombrie, Lyon din noiembrie și Birmingham în decembrie,

În ultimii 10 ani, de când WIZZ operează din Cluj, compania a investit constant în rețeua sa aflată în continuă creștere.

10 milioane de pasageri transportați la Cluj-Napoca

Cele șase aeronave alocate bazei din Cluj-Napoca reprezintă o investiție de peste 600 de milioane de dolari, iar aproape 200 de angajați fac parte din echipa WIZZ locală. Compania își va extinde operațiunile în noiembrie, prin alocarea celei de-a șaptea aeronave pe aeroportul internațional din Cluj–Napoca, ceea ce va genera o investiție de încă 100 de milioane de dolari.

În 2017, peste 1,8 milioane de pasageri din și spre Cluj s-au bucurat de prețurile reduse WIZZ. Operațiunile WIZZ din Cluj-Napoca susțin peste 1.400 de locuri de muncă la nivel local în industriile de aviație și de turism.

Primul zbor al WIZZ de pe aeroportul din Cluj-Napoca a avut loc în octombrie 2007 și de atunci compania a crescut continuu rețeaua sa.

Din România, WIZZ oferă acum, în total, 144 de rute spre 22 de țări

Din România, WIZZ oferă acum, în total, 144 de rute spre 22 de țări, de pe 10 aeroporturi locale. Alocarea unei noi aeronave pe aeroportul din Cluj, în noiembrie 2018, face ca numărul flotei din România să ajungă la 25 de aparate de zbor, iar numărul angajaților la mai mult de 1.000.

Cu mai mult de 8,9 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România, inclusiv începerea a 25 de noi rute în 2018, capacitatea WIZZ a crescut de la an la an cu 14%.

Totodată, vă reamintim că Wizz Air își ajustează operațiunile din/spre România în orarul de iarnă 2018-2019. Din 27 octombrie, Wizz Air renunță la ruta Cluj – București, singura rută internă din România operată de transportatorul low-cost ungar. Renunță și la rutele București – Budapesta, București – Atena, Cluj – Atena și Iași – Malmo. Tot din orarul de iarnă, Wizz Air stopează zborurile și pe rutele București – Lisabona și București – Kutaisi.

Conform unor precizări făcute de Wizz Air cu privire la rutele eliminate din orarul de iarnă 2018-2019, putem concluziona că unele rute vor reveni în orarul de vară 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.