Wizz Air va renunța la rutele București – Budapesta, București – Atena, Cluj – Atena și Iași – Malmo

Wizz Air a ajustat orarul de iarnă 2018-2019, renunțând la mai multe rute cu plecare de la bazele din România.

3 1.496

Continuăm seria articolelor prin care anunțăm modificările operate de Wizz Air în orarul de iarnă 2018-2019. Am transmis în premieră informația că Wizz Air va renunța la ruta București – Cluj începând cu 27 octombrie. V-am anunțat și de eliminarea rutelor București – Lisabona și București Kutaisi din orarul de iarnă.

Rute anulate de Wizz Air

Astăzi vă anunțăm de anularea/suspendarea altor rute din orarul Wizz Air. Începând cu 16 septembrie, Wizz Air nu va mai zbura pe ruta Iași – Malmo. Ruta a fost inaugurată pe 7 iulie 2018. Însă, cel mai probabil din motive comerciale, zborurile vor fi sistate. În prezent, Wizz Air operează 3 zboruri săptămânale, în zilele de marți, joi, sâmbătă.

Începând cu orarul de iarnă 2018-2019, Wizz Air va suspenda operațiunile și pe rutele București – Atena și Cluj – Atena. Rutele au fost inaugurate pe 25 martie 2018. Pentru început au fost operate zboruri zilnice.

În prezent, mai sunt operate doar 5 zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri, și duminică, pe ruta București – Atena. Pe ruta Cluj – Atena, sunt operate 2 zboruri săptămânale. Posibil să fie doar suspendate temporar în orarul de iarnă și să fie reluate în orarul de vară 2019.

O surpriză a rutelor suspendate / anulate este București – Budapesta. Zborurile au fost reluate pe 19 septembrie 2016. În prezent sunt operate 4 zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri, vineri, duminică. Însă, conform sistemului de rezervări Wizz Air, ultimul zbor va fi operat pe 26 octombrie 2018. Cu puțin noroc, zborurile vor fi reluate în orarul de vară 2019.

Așa cum am mai menționat și cu alte ocazii, piața din România se maturizează. Companiile aeriene încep să-și ajusteze orarul operațional în raport cu profitabilitatea. Nu este exclus să vedem și alte rute suspendate, modificări cu privire la frecvențele de zbor pe anumite rute și chiar noi rute cu potențial mai mare.

Dacă și voi descoperiți modificări operaționale la Wizz Air, vă rugăm să ne comunicați într-un comentariu și noi vom verifica informațiile.

3 Comentarii
 1. teo says

  Au anulat si Cluj-Budapesta.

 2. Javert says

  Si ce se intampla daca am rezevat deja WizzTour in Budapesta pentru decembrie?

  1. Sorin Rusi says

   Wizz Air va vor contacta si va vor expune alternativele…Posibil o rerutare, returnare de fonduri sau alte optiuni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.