Wizz Air va renunța la rutele București – Lisabona și București – Kutaisi

În aproximativ 2 luni, aviația va trece la sezonul de iarnă 2018-2019. Așa cum e firesc în acest domeniu, companiile aeriene încep să încarce și să actualizeze orarul de zbor pentru acest sezon. Mai jos aveți câteva modificări notabile făcute de Wizz Air.

0 3.027

Wizz Air a încărcat orarul de iarnă 2018-2019, care aduce și multe modificări notabile în calendar. Pe 4 septembrie, în urma unei verificări făcută de Cristian, am constatat că ruta București – Cluj nu va mai fi operată de Wizz Air după 26 octombrie. Informația a fost confirmată de oficialii Wizz Air.

Pe lângă această rută, Wizz Air a mai renunțat la București – Lisabona (din 28 octombrie) și București – Kutaisi (din 28 octombrie). Motivele sunt lesne de înțeles. Lipsa profitabilității pe unele rute duce la modificări de orar sau la eliminarea acestora din sistem.

Wizz Air este o companie low-cost, cu capital privat, care va zbura doar în condiții de profitabiliate. Nu cred că există cineva în lumea asta să-și facă o firmă și să lucreze mereu pe pierderi. La fel procedează și Ryanair, Blue Air, easyJet și mulți alți operatori aerieni low-cost sau full-service.

Wizz renunță la București – Lisabona

Pentru pasageri poate fi un minus. Un competitor mai puțin pe o rută, poate însemna creșteri de prețuri pe aceste zboruri. Pe ruta București – Lisabona mai operează TAP Air Portugal și Blue Air. Posibil ca după 27 octombrie, data ultimului zbor Wizz Air pe ruta București – Lisabona, să asistăm la ușoare creșteri tarifare la cele 2 companii rămase pe rută.

Vă reamintim că Wizz a deschis ruta București – Lisabona pe 22 mai 2016. În prezent operează doar 2 zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă. Blue Air zboară de 3 ori pe săptămână până pe 27 octombrie, urmând ca din sezonul de iarnă să reducă numărul zborurilor la 2 săptămânale. TAP Air Portugal are zboruri zilnice și rămâne principala companie dacă doriți să călătoriți în Portugalia sau spre alte destinații din America de Nord, America de Sud via Lisabona.

Wizz Air renunță la București – Kutaisi

Legat de ruta București – Kutaisi, aceasta a fost inaugurată pe 3 iulie 2018. În doar 2 luni, Wizz Air a luat decizia de a o elimina din sistem. Nu există alți operatori pe această rută, însă spre Georgia vom avea zboruri cu TAROM pe ruta București – Tbilisi, cât o merge și ruta asta, dacă va merge.

După valul de rute noi, care au fost anunțate și lansate în ultimii 2 ani, piața din România a ajuns la maturitate. Companiile aeriene deja știu cam ce rute merg și care nu merg. Încep să facă ajustări pentru profitabilitate. Nu este exclus să vedem și alte rute eliminate din sistemul Wizz Air sau orare modificate în funcție de disponibilitate logistică. Și nu este exclus să vedem rute noi. Orice e posibil într-o piață dinamică cum e industria aviatică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.