Suedia, Portugalia si Luxemburg ar putea fi pe lista rosie a INSP Romania

0 33.204

Începând din 21 iulie, legea izolării și carantinării poate fi aplicată. Pe lângă posibilitatea de a-i interna pe bolnavi, autorităţile îi pot plasa în carantină şi pe cei suspecţi. Noua lege prevede izolarea acestora pe toată perioada de incubaţie a bolii, aşa cum a fost ea documentată ştiinţific.În carantină pot fi plasaţi, în primul rând, cei care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu o boală contagioasă. Dar în carantină vor ajunge şi cei care sosesc din zone cu risc epidemiologic ridicat pe baza datelor transmise la nivel naţional sau internaţional de autorităţile competente.

TAROM suspenda zborurile spre Moldova, Serbia si Egipt.

Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

Conform unei analize prezentate de PRO TV, lista roșie a INSP România ar putea cuprinde țări precum Suedia, Portugalia și Luxemburg. Și asta pentru că doar ele au un indice de cazuri noi la 100 000 de locuitori mai mare față de cel al României. Din păcate, România este pe poziția a 4-a în clasamentul riscului epidemiologic la nivel european.

Suedia, Portugalia și Luxemburg ar putea fi pe lista roșie a INSP România

În conformitate cu noua Hotărâre, care a activat prelungirea stării de alertă, România a suspendat toate zborurile din / spre țările aflate în afara listei verzi, care a fost actualizată de INSP România pe 6 iulie. Sunt suspendate zborurile inclusiv spre Suedia și Portugalia.

OFICIAL: Wizz Air suspenda zborurile din Romania spre Suedia, Portugalia, Israel si Emiratele Arabe Unite

În carantină ar putea intra și toți cei ce revin în România din toate țările lumii cu excepția unei liste cu 13 state verzi, care a fost realizata de UE. Iată lista verde a țărilor terțe exceptate de la izolare / carantinare: Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Pe lista verde intră și China doar pe baza de reciprocitate. Dacă veți călători spre România din aceste 13 țări, NU veți intra în carantină. Cel puțin în acest moment. Această listă se actualizează la 2 săptămâni.

AȘTEPTĂM și lista roșie oficială de la INSP România!

Să nu ne mire dacă tot mai multe state din Europa vor impune noi restricții și reguli de acces pentru cei ce călătoresc din România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.