Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele cu risc epidemiologic ridicat

1 53.949

Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat HOTĂRÂRE nr. 36. cu privire la constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației.

Din hotărârea de astăzi am extras Articolul 2, aliniatele 1, 2, 3 și 4.

Art.2 (1)Începând cu data prezentei hotărâri se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat stabilite pe baza criteriului prevăzut la alin. 2

(2) Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

(3) Pe baza criteriului prevăzut la alin. (1), Institutul Național de Sănătate Publică întocmește lista țărilor/zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea.

(4) Lista prevăzută la alin. (3) se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și este publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

Deci INSP va trebui să facă lista țărilor / zonelor pentru care se instituie măsura carantinei. Vă reamintim că INSP a publicat pe 6 iulie ultima actualizare a listei verzi, cu țările care fac excepția de la recomandarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde).

Cei interesați, mai jos găsiți HOTĂRÂRE nr. 36 din 21 iulie 2020

hotararea-36-21-iulie-2020

Acestea fiind spuse, așteptăm lista / listele actualizate de la INSP

Leave A Reply

Your email address will not be published.