Retrospectiva anului 2020 pentru AirlinesTravel: 14.5 milioane pagini vizitate, sute de articole publicate și echipa mărită

0 377

2020 a fost un an dificil pentru toată lumea. Pandemia de COVID-19 a afectat turismul, aviația, dar și industriile conexe. Au fost luni în care miliarde de oameni au stat în case, izolați din cauza pandemiei.

Autoritățile țărilor și regiunilor din întreaga lume au fost nevoite să ia măsuri extreme în speranța că vor limita răspândirea noului coronavirus. Zeci de mii de avioane au fost blocate la sol, milioane de zboruri anulate, sute de milioane de oameni și-au sistat călătoriile.

Echipa AirlinesTravel a fost nevoită să lucreze preponderent de acasă, fără prea multe călătorii peste hotare, pe la evenimente și lansări. Ne-am protejat și ne protejăm de COVID-19. Respectăm măsurile autorităților și limităm interacțiunile cu persoanele din afara familiei.

În același timp, am muncit foarte mult pentru a vă ține conectați la toate noutățile din lumea întreagă. 2020 a fost un an al creșterii și dezvoltării pentru AirlinesTravel.ro. Ne-am mărit echipa cu doi colegi pasionați de aviație, avioane și călătorii: Teodor Coman (pasionat de zbor și avioane) și Cristina Mihai-Marin (pasionată de călătorii, turism și aviație). Dar hai să vă prezentăm câteva cifre concrete!

Statistici trafic AirlinesTravel.ro

În 2020, AirlinesTravel.ro a fost vizitat de peste 2.8 milioane de persoane, care au răsfoit aproximativ 14.5 milioane de pagini. Asta ne demonstrează că informați furnizată de echipa AirlinesTravel a fost la mare căutare. Pe 21 iulie, am atins recordul de trafic înregistrat într-o zi, când 88350 de utilizatori de internet au accesat AirlinesTravel.ro. Pe scurt: 2.881.155 unici / 14.446.763 afișări.

Analiza trafic AirlinesTravel.ro – 2020

Comparativ cu 2019, în 2020 am înregistrat o creștere record de peste 715% la vizitatori unici și de peste 700% la afișări.

Analiza trafic AirlinesTravel.ro – 2019 vs. 2020

Surse de trafic AirlinesTravel.ro

În 2020, principala sursă de trafic au fost rețele sociale cu o pondere de 58% din totalul traficului înregistrat. Pe locul 2 a fost traficul generat de ”organic search”, adică voi ne-ați accesat în urma diferitelor căutări în motoarele de căutare, cu o pondere de aproximativ 21%. Pe locul 3 a fost traficul generat de Referral, având o pondere de 13.6%. Traficul direct a fost a 4-a sursă de trafic, având o pondere de 7.3%.

Analiza trafic AirlinesTravel.ro – surse de trafic

Legat de publicul cititor, putem spune că 52.9% sunt bărbați și 47.1% sunt femei. Cei mai mulți dintre cititorii noștri au vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, iar pe poziția secundă este categoria de vârstă 35-44 de ani. Împreună însumează aproximativ 60% din totalul celor ce au vizitat AirlinesTravel.ro. 17.5% dintre cititori au vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani. 15% dintre cititori au vârsta peste 55 de ani, iar 10% au vârsta sub 25 de ani.

Cât despre pasiuni și categorii de interes, aveți mai jos câteva informații interesante obținute din Google Analytics. Ne bucurăm să vedem că mulți dintre cei ce ne citesc sunt interesați de travel, calatorii etc.

Analiza trafic AirlinesTravel.ro – pasiuni si categorii de interes

Ținând cont că a fost un an greu, în care pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe toate călătoriile noastre, indiferent de țară, menționăm că 50% din traficul înregistrat de AirlinesTravel.ro a fost din România, aproximativ 10% din Marea Britanie, 8.9% din Italia, 8.3% din Germania, 5% din Spania. Alte țări și regiuni din care oamenii ne-au citit sunt: Franța, Republica Moldova, Austria, Statele Unite și Belgia. Asta ne demonstrează că mesajele noastre au ajuns în comunitățile de români din diaspora.

Peste 90% dintre accesări s-au făcut după un telefon mobil, în timp ce doar 10% dintre accesări au fost făcute de pe o tabletă sau desktop. Legat de dispozitivele mobile, pe primul loc sunt terminalele Apple iPhone (11%), însă gadgeturile cu Android (Samsunt, Huawei etc.) însumează peste 80% din totalul traficului înregistrat.

Articole AirlinesTravel.ro – top 10 cele mai accesați pagini

În 2020, echipa AirlinesTravel a publicat peste 1500 de articole, majoritatea dintre acestea fiind știri din aviației și info turism, multe dintre ele având legătură cu pandemia de COVID-19. Mai jos aveți top 10 cele mai vizitate articole:

Am avut zile când site-ul AirlinesTravel.ro a înregistrat peste 1500 de unici simultan, fără a avea probleme de conexiune, prilej cu care le mulțumim celor de la hosting – VoiceMedia (Marian Sarău).

AirlinesTravel.ro pe YouTube

În 2020, canalul AirlinesTravel.ro pe YouTube a înregistrat 7139 de abonați noi și 1.7M de vizionări noi. În 2020, fanii au petrecut 16871 de ore urmărind filmulețele noastre pe canalul YouTube. În 2020, videoclipurile AirlinesTravel.ro au înregistrat 21156 de aprecieri. Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube. Pregătim ceva surprize pentru 2021.

AirlinesTravel.ro pe Facebook

În prezent, pagina AirlinesTravel.ro pe Facebook are aproximativ 44 000 de fani și peste 45 500 de urmăritori. Constant, postările noastre au ajuns la mii de persoane. Vă invităm să ne dați un like, follow, pentru a fi la curent cu toate noutățile din aviație și turism.

Vă mulțumim!

Vă mulțumim tuturor pentru că ați avut încredere în noi, în informațiile furnizate (de multe ori în premieră) și ne-ați citit constant. Voi ați făcut ca anul 2020 să fie unul memorabil în istoria AirlinesTravel.ro. Datorită vouă, cei ce ne citiți, echipa AirlinesTravel.ro a trecut mai ușor peste izolare, restricții și peste toate neplăcerile cauzate de noul coronavirus.

Le mulțumim partenerilor noștri strategici: Libra WebCorp, Voicemedia, Flightclaim, Travel Communication Romania, Thinker Media, Echipa de PR. Le mulțumim companiilor aeriene, aeroporturilor și agențiilor de turism pentru că multe dintre ele au ales să comunice cu noi în acest an greu încercat de pandemie.

Mulțumim ASUS România pentru că ați fost alături de noi pentru al 8-lea an consecutiv!

Privim încrezători spre 2021. Pregătim proiecte noi pe AirlinesTravel.ro, pe YouTube, Facebook. Stați cu ochii pe noi!

Sperăm ca 2021 să vă aducă tot ce vă doriți. Să fim sănătoși și cu putere de muncă! La mulți ani!

Leave A Reply

Your email address will not be published.