Aeroportul din Frankfurt a închis una dintre piste, aceasta devenind parcare pentru avioanele Lufthansa (Video)

0 670

În urmă cu un an, Aeroportul Internațional Frankfurt (FRA) ar fi folosit toate cele 4 piste la capacitate maximă. Astăzi, se dovedește faptul că are prea multe piste. Drept urmare, din 14 decembrie a fost închisă pista de nord-vest, aceasta devenind parcare pentru avioanele Lufthansa.

În toată lumea, majoritatea companiilor aeriene au fost nevoite să reducă numărul de avioane aflate în serviciul operațional din cauza scăderii accentuate a numărului de pasageri. Multe aeroporturi nu au spațiul necesar pentru a stoca atât de multe avioane, ceea ce a dus la încărcarea istalațiilor de depozitare cum sunt cimitirele de aeronave.

Însă există și aeroporturi care și-au închiriat pistele și căile de rulare către companiile aeriene. Un caz concret îl avem la Aeroportul Internațional Frankfurt (FRA).

Boeing 747-8i Lufthansa – depozitare Aeroport Frankfurt

În timp ce majoritatea companiilor aeriene au renunțat la avioanele cu 4 motoare, Lufthansa a ales să păstreze câteva în serviciul operațional, mai exact 7 din toată flota de 19 aeronave 747-8i. Acestea zboară spre destinații ca Bangkok, Nanjing, Shanghai, Mexico City, Sao Paulo și Buenos Aires.

După cum se poate observa, Lufthansa nu poate să-și folosească întreaga flotă de avioane Boeing 747-8i, însă a ales să le mențină într-o fază de depozitare temporară, acestea putând fi reactivate imediat dacă va fi necesar.

Boeing 747-8i Lufthansa – depozitare Aeroport Frankfurt

Majoritatea avioanelor depozitate au fost sigilate. Ușile, motoarele, tuburile pitot, tot ce înseamnă orificiu de intrare a fost opturat. Există și avioane fără motoare, cum este Boeing 747-8i D-ABYF. Aeronava are 8.2 ani, iar ultimul zbor a fost operat pe 17 martie pe direcția Sao Paulo – Frankfurt.

Din păcate asta e realitatea acestor vremuri tulburi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.