OFICIAL: Zborurile spre Spania, Italia, Belgia, Olanda, Franța, Marea Britanie, Turcia au fost suspendate

21 134.608

Oficial, zborurile spre Spania, Italia, Belgia, Olanda, Franța, Marea Britanie, Turcia au fost suspendate. Restricțiile de zbor au fost prelungite până pe 17 iulie, adică pe toată perioada stării de alertă.

Din păcate, așa au înțele autoritățile din România să respecte cetățeanul. Prin Hotărârea de Guvern 30 din 16.06.2020, se dă drumul la slujbele religioase în biserici, se deschid cazinourile și casele de pariuri, dar nu se reiau zborurile spre țările cu cele mai mari comunități de români din Europa.

Știm prea bine zecile de mii de români care stau pe la granițele României zeci de ore. Știm prea bine faptul că transportul terestru – rutier și feroviar – s-a putut relua de la 1 iunie 2020, dar nu se pot relua zborurile. Asta în condițiile în care e mai ușor și sigur să zbori cu avionul și să ajungi în 3.5 ore oriunde în Europa. Din păcate aceștia sunt politicienii României, cu logica lor mai mult lipsă.

Mai jos aveți și Hotărârea de Guvern 30 din 16.06.2020, care vine să modifice și să completeze Hotărârea 394 din 18 mai 2020.

Hotarare-CNSU-nr.-30-din-16.06.2020

Din Hotărârea de Guvern 30 din 16.06.2020, ne interesează punctele 29 și 30. Dacă una dintre țările menționate mai sus va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci ea va intra pe lista verde și zborurile vor putea fi reluate în siguranță.

Pentru cine se grăbește să ajungă în România, TAROM și Blue Air au programat zboruri LA CERERE. Zboruri speciale TAROM spre Olanda, Spania, Marea Britanie, Franța și Belgia. Programul zborurilor La Cerere operate de Blue Air in luna iunie.

În vederea suspendării zborurilor, Autoritatea Aeronautică Română a emis și un NOTAM, anunțat de ROMATSA:

(A1795/20 NOTAMN
Q) LRBB/QAFXX/IV/NBO/E /000/999/4501N02531E999
A) LRBB B) 2006162140 C) 2007162059
E) COVID-19: FLIGHT RESTRICTIONS
BASED ON THE DECISION OF STATE AUTHORITIES,
1.FLIGHTS OPERATED BY ECONOMIC AIR CARRIES DEPARTING FROM
AIRPORTS LOCATED WITHIN THE TERRITORY OF BELGIUM, FRANCE, IRAN,
ITALY, UK, NETHERLANDS, SPAIN, USA, TURKEY
ARE PROHIBITED TO
LAND AT AIRPORTS LOCATED WITHIN BUCHAREST FIR,
2.FLIGHTS OPERATED BY ECONOMIC AIR CARRIES DEPARTING FROM
AIRPORTS LOCATED WITHIN BUCHAREST FIR ARE PROHIBITED TO LAND AT
AIRPORTS LOCATED WITHIN TERRITORY OF BELGIUM, FRANCE, IRAN,
ITALY, UK, NETHERLANDS, SPAIN, USA, TURKEY

3.EXEMPTED FROM PREVIOUS PROVISIONS ARE FLIGHTS PERFORMED WITH
STATE AIRCRAFT, CARGO AND MAIL FLIGHTS, HUMANITARIAN OR MEDICAL
EMERGENCY FLIGHTS, SAR FLIGHTS, EMERGENCY SITUATION INTERVENTION
FLIGHTS WHEN REQUESTED BY A ROMANIAN PUBLIC AUTHORITY, FLIGHTS
FOR TRANSPORTATION OF TECHNICAL INTERVENTION PERSONNEL WHEN
REQUESTED BY ECONOMICAL OPERATORS LOCATED IN ROMANIA,
NON-COMMERCIAL TECHNICAL LANDINGS, FERRY FLIGHTS AND TECHNICAL
FLIGHTS FOR AIRCRAFT MAINTENANCE.)

21 Comentarii
 1. Alina says

  Buna dimineata, este intr-adevar cel putin deprimant sa asisti la o astfel de judeca a mai marilor nostri politicieni, judecata lipsita de orice logica.
  Va scriu din Olanda de unde urmaresc cu „sufletul la gura” conditiile in care asi avea sansa sa ajung in tara sa-mi vad parintii si baiatul, insa sa am si certitudinea ca pot parasi tara pentru a reveni la locul de munca. Este de necrezut cum Ro mentine astfel de interdictii in conditiile in care intre Germania-Belgia-Olanda-Franta-Spania-Italia se poate circula liber cu orice mijloc de transport.
  Cum poti sa impui reguli stupide, precum faimoasa regula 5, atata vreme cat Ro nu o indeplineste? De de nu ne este primis sa ajungem in tara(pe calea aerului), sa facem testul din finante proprii, pentru a ne putea vedea familiile? De ce nu consulta/analizeaza deciziile luate si de alte tari, mult inaintea Ro?…iar intrebarile pot continua
  Suntem multi romani cu servicii permanente in tari europe care nu pot risca imposibilitatea intaorcerii la locul de munca.

  1. Raul says

   Buna, contacteaza-ma si iti voi spune cum poti ajunge in Romania…

   1. Sorin Rusi says

    Noi nu avem aceasta abilitate. Luati legatura cu autoritatile romane din zona dumneavoastra!

 2. Teo. S says

  România nu are nici o șansă atât timp cât acești comuniști PSD, PDL, PNL, atât timp cât aceasta generație de conserve comuniste încă mai respiră… Rațiu, da, ala de a candidat a spus ca avem nevoie de 20 de ani ca să ajungem în rândul lumii… Sărman om, a greșit! Acestui popor de idioți care votează foștii comuniști pe banda rulanta, foști turnători ai securității comuniste, ii trebuie 200 de ani, nu 20! Asa ca va spun cu amărăciune :dragi români, sfârșitul lumii va veni, porci vor zbura, merii vor face pere dar românii vor fi tot proști. Acest popor e blestemat! Nimeni nu poate explica dar se vede de pe Lună ca tot ce facem e pe dos, ca nu avem spor la nimic ca suntem Ultimii, suntem cei mai idioți de pe acest pământ! Este păcat ca nu gândim însă… Ce lăsăm copiilor noștri? …Popor de blestemați… .

 3. roby says

  Trist, si eu pe 27 trebuie sa ajung in Olanda la munca si trebuie sa zbor in Germania si de acolo cu trenul sa ajung in Olanda.
  Ma bucur macar ca am optiunea asta, altfel muream de foame in tara asta a noastra care nu iti ofera nici locuri de munca, nici bani, nici nimic.

  1. Sorin Rusi says

   Pana pe 27 iunie se pot intampla multe…

   1. Alina says

    Sincer, nu cred ca se pot schimba in bine prea multe luna aceasta! Poate din luna Iulie

    1. fabi says

     total de acord

 4. Pavel says

  De patru ori bilet anulat din Franta ,cine beneficiaza de masurile luate de presedinte si guvern? nu meritam bataia de joc la care sintem supusi in 17 tari se poate iar in rest nu se vor deconta tote aceste masuri in viitor.

 5. Marian says

  Deci daca vreau sa ma intorc in tara din marea britanie, ce optiuni am?

  Eu am venit aici in vizita la rude si tot am ramas aici de la sarbatori.

  Se poate doar cu acele zboruri speciale de la Blueair? Listele acestea sa schimba saptamanal sau e gata 100% interzis pana pe 17 iulie?

 6. Valentin says

  Daca vreau sa ajung in Romania din Marea Britanie desi starea de alerta s-a prelungit si nu exista zboruri directe ,dar de exemplu cu escala in Germania am vazut ca exista la Lufthansa din Marea Britanie spre București este posibil sa imi iau bilet sau nu ,care sunt in acest moment conditiile sau daca pot zbura ,multumesc

  1. Victor N. says

   Salut! Cred ca o poti lua pe Bulgaria. London Luton pana la Varna sau Sofia. Din Varna este autocar Varna – Bucuresti sau daca vi pe Sofia, iei autobuz pana la Ruse, dupa care Ruse – Bucuresti. Apropos. Cu Wizz-ul…

   1. Sorin Rusi says

    Si tot se intra in izolare pentru ca tara de baza e UK

 7. luca says

  in germany there are more daily cases of covid than italy but on 17 there were 5 departures to all their biggest cites , how is possible? ah,now i remember, the romanian workers to pickup asparagus ,if the germans need workers the restriction are not applying, instead to go to bari in south of italy where the new daily cases in all apulia region are 0 from 1 week is forbidden,without germany the european community could definitly work better

 8. Roxana Manolache says

  Parintii mei urmau sa vina la mine in Olanda duminica. Azi m-au sunat si mi-su spus ca au primit un SMS de la KLM ca zborul a fost anulat de catre Guvernul Romaniei. Acum stau si ma intreb: cand in plina pandemie au trimis sute de romani in Germania, la gramada, nu a interesat pe nimeni de siguranta sanatatii, dar can vrei sa pleci sa iti vezi copii, ei anuleaza zborurile. No comment!

  1. Sorin Rusi says

   legile din Romania suspenda zborurile spre unele tari pana pe 17 iulie. Pe lista acestor tari se afla si Olanda. In conditiile in care Olanda ar intra pe lista verde, s-ar putea relau zborurile. Pana atunci, nu sunt zboruri frecvente.

  2. Alina says

   Buna Roxana,
   Mai marii noștri politicieni dau legi și “incropesc” reguli după bunul lor plac; deși, sincere, cred ca fiind lipsiți de competente și studii in domeniul in care funcționează sunt depășiți de situație… astfel de evenimente îți confirma buna decizie de a părăsi țara… ma rog. Astazi, Olanda a înregistrat căzuri sub nr MAX dw 85/mil de cetățeni. Daca da Domnul sa-i țină sănătoși pe olandezi 🙂 poate la începutul lunii Iulie avem șansa sa ne vedem familia.

 9. Emma says

  Hey salut. In UK se poate face testul COVID-19 la cerere. In aceste conditii, daca ai testul facut si este negativ, mai trebuie sa stai 14 zile in carantina, dupa ce ajungi in tara?

  1. Sorin Rusi says

   Da! Romania nu are exceptie. Si in prezent toti cei ce sosesc din zona galbena sunt bagati in izolare…ATENTIE!!! Carantina institutionalizata se face doar la cerere daca nu aveti unde sa va autoizolati.

Leave A Reply

Your email address will not be published.