Când se reiau zborurile spre Italia, Spania, Anglia, Franta, Belgia, Olanda?

46 111.677

Actualizare lista INSP România – 06.07.2020: Spania, Olanda, Belgia și Anglia au intrat pe lista verde.Actualizare lista INSP România – 22.06.2020: Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda intră pe lista verde!

Cele mai frecvente întrebări, pe care noi le-am primit pe canalele de comunicare AirlinesTravel, au fost legate de reluarea zborurilor spre Italia, Spania, Anglia, Franța, Belgia, Olanda.

Oficial, știm că zborurile au fost suspendate spre Spania, Italia, Belgia, Olanda, Franța, Marea Britanie, Turcia, până pe 17 iulie. Hotărârea 394 din 18 mai 2020 suspendă zborurile spre aceste țări pe durata stării de alertă. Și cum starea de alertă s-a prelungit în România cu încă 30 de zile, deci cam asta este interpretarea legii de bază.

Lista verde se actualizează pe 22 iunie

Dar există Hotărârea de Guvern 30 din 16.06.2020, care aduce amendamente de reglementare și completare a Hotărârii 394 din 18 mai 2020. Din Hotărârea de Guvern 30 din 16.06.2020, ne interesează punctele 29 și 30. Dacă una sau mai multe dintre țările menționate mai sus va avea / vor avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci ea/ ele va/vor intra pe lista verde și zborurile vor putea fi reluate în siguranță. Lista verde a țărilor exceptate de la izolare/carantinare se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni.

Deci, pe 22 iunie ar trebui să avem o nouă listă cu țările din zona verde. Asta înseamnă că cei ce se întorc din aceste țări, care se află pe lista verde, nu mai intră în izolare la domiciliu. În fond, degeaba țara de destinație este deschisă românilor, dacă legile din România te bagă în izolare / carantinare. Și cam asta e problema multora. Nu pleacă nimeni undeva pentru relaxare, știind că la întoarcere trebuie să stea izolat 14 zile.

Când se reiau zborurile spre Italia, Spania, Anglia, Franța, Belgia, Olanda?

Când se reiau zborurile spre Italia, Spania, Anglia, Franța, Belgia, Olanda? Când va exista o medie de maxim 5 cazuri / 1 milion de locuitori a ultimelor 14 zile. Pe 22 iunie vom avea prima actualizare a listei verzi. Apoi vor urma actualizările din 29 iunie, 6 iulie și 13 iulie.

Cezar a făcut niște calcule. NU sunt calcule oficiale și nu am certitudinea că indicii nu se vor schimba până luni. Dar putem spera că Italia să prindă lista verde, fiind la limita superioară cu indice 4.9. Franta ar mai fi cu potential pentru lista verde, indicele fiind in scadere.

Legat de aceste țări cu zboruri suspendate, mai menționez că operatorii aerieni vor anula / actualiza starea biletelor de avion săptămânal. Tocmai pentru că și companiile aeriene așteaptă decizia INSP România. Din aceste motive, mulți dintre voi încă aveți biletele active după data de 22 iunie, chiar dacă destinația voastră se află într-o țară aparent cu zboruri suspendate conform Hotărârii 394 din 18 mai 2020.

ATENȚIE!!! Legile de mai sus vor fi valabile până la noi modificări. Sperăm ca România să nu intre iar în starea de urgență!

46 Comentarii
 1. Alina says

  Buna Sorin, știi ce ma întreb?! Ce vor face autoritățile acum cu zborurile dinspre Germania? Acum, când au un nr foarte mare de infectați(cred ca pana mâine vor fi mai mult de 5/mil) mulți fiind romani. Iese Germania de pe lista verde? Vor juca bambilici in domeniul aviației? Gen: săptămâna asta aterizezi, săptămâna viitoare iei pauza… eventual survoleze vreo săptămâna.
  Poate isi dau seamănă ca planul încropit de ei este defectuos.

 2. Daniela says

  Bună seara domnu Sorin aș dorit sa știu și eu daca zborurile ,,Anglea spre Romania sânt valabe an perioada 27 06 2020 . Că mam saturat să cumpăr bilet și să fie anulate. Mulțumesc frumos

  1. Sorin Rusi says

   Raspunsul il aveti in articol. Cititi si trageti concluziile!

 3. Mirela says

  Buna noi am rezervat bilete din Belgia spre România pe 12 iulie oare o sa fie deschis deja zborul wizzair din Belgia Timișoara? Va mulțumesc pentru răspuns

  1. Sorin Rusi says

   Speram ca la vremea respectiva Belgia sa fie pe lista verde INSP Romania

 4. Ciprian says

  De cetatenii sarbi sti ceva ? Cand vor putea intra in Romania?pe logodnica mea ni au lăsat-o sa zboare in ro pe data de17!
  Îți mulțumesc

 5. TUTUI DUMITRU DANIEL says

  Nu publică lista aia verde mai repede!

  1. Sorin Rusi says

   Asteptam

 6. alexandru says

  Cind se reiau zborurile spre rominia din madrid multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Cand Spania intra pe verde la INSP Romania!

   1. inauan cornel liviu says

    Cand Spania intra pe verde la INSP Romania!

    1. Sorin Rusi says

     Cand o respecta regula impusa de INSP Romania

 7. Raluca says

  Sorin, o interbare, te rog. Datele se actualizeaza saptamanal sau o data la doua saptamani? cand va fi urmatoarea runda de date dupa 22? Mersi frumos

  1. Sorin Rusi says

   A fost actualizata lista…Urmatoarea actualizare pe 29 iunie

 8. Bosie Rodica says

  Am probleme de sănătate, merg la control de 3-4ori pe an, în Italia, de ce nu dați drumul la zboruri,

 9. Bianca says

  Buna ziua , a fost publicata lista ? Eu am bilet pe 25/06 din Milano mersi

  1. Sorin Rusi says

   Da, am publicat si lista INSP. Deci in teorie ar trebui sa se reia zborurile dintre Italia si ROmania

 10. Stefsn says

  Salut. Olanda? Numărul de cazuri de la ei e în scădere..Sunt șanse să fie inclusă în lista verde?

  1. Sorin Rusi says

   Nu a fost in runda asta. Poate din 29 iunie…

 11. Virag maria says

  Cind se reiau zborurile pt italia daca este pe lista verde

  1. Sorin Rusi says

   In teorie, din 23 iunie!

 12. Geo Popescu says

  Bună dimineața Sorin. Am vre-o șansă ca Turkish Airlines să reia zborul după 1 Iulie?
  Știu că săptămâna viitoare se vor actualiza din nou datele oficiale. Dă-mi o speranță să mă ” agăț” de ea. Te rog frumos. Din Martie decand aștept.. Am.. Sau aveam bilet pe 4 Iulie oare mai pot spera că am înțeles că pe 17 Iulie s-ar relua zborurile și nici nu sunt sigur 100%. Mulțumesc. Mă interesează Turcia

  1. Sorin Rusi says

   Ei asa zic…Ca vor relua zborurile de la 1 iulie. Dar totul tine de evolutia pandemiei.

 13. Estera Palamariuk says

  Buna ziua!este vreo șansă ca Belgia sa intre pe lista verde de la 1 iulie?

  1. Sorin Rusi says

   Totul tine de evolutia pandemiei..sau involutia.

  2. Julia says

   Buna ziua este posibil ca Lunea asta sa intre si Spania pe lista verde va multumesc

   1. Sorin Rusi says

    Orice va fi posibil

 14. Serban Constanta says

  Bună seara, aveti idee despre zborurile din Barcelona cand se reiau? Am bilet pe 5 iulie, mulțumesc

  1. Sorin Rusi says

   Se reiau cand Spania va intra pe lista verde, iar asta tine de evolutia pandemiei in Spania si de deciziile INSP Romania

  2. Ani says

   Buna seara,
   Ce imi puteti spune despre Tunisia? Nu este pe nici o lista, se va putea zbura de pe 1 iulie spre aceasta destinatie? Multumesc!

   1. Sorin Rusi says

    Nu sunt zboruri directe intre Romania si Tunisia, dar da. Tunisia isi va relaxa conditiile de intrare in tara.

 15. Pasare Andrei Daniel says

  Ce nu inteleg eu este ca pe lista INSP Franta si Spania au aceeasi culoare presupun ca peste indicele de 5, Franta a intrat pe lista verde si Spania nu, pe datele oficiale ale ministerului Spania are in jur de 120 maxim 240 de cazuri pe zi depinde daca este weekend sau nu, pe foaia actualizatat de la INSP Spania mereu are peste 300 de cazuri zilnice, si nu inteleg de ce ministerul spaniol arata ceva si Romania altceva, si desigur, dupa datele romaniei se fac calculele pentru media sub 5 nu dupa datele spaniei din pacate. Ce voiam sa intreb este, aveti cumva idee daca Spania va avea acelasi tratament ca si Franta, adica sa fim peste 5 cu putin sau habar nu am, si sa se dea drumul zborurilor?

  1. Sorin Rusi says

   Unde sunt sub aceeasi culoare?

 16. Ligia says

  Buna ziua ,

  Exista vreo sansa pentru Olanda sa intre pe lista verde pe 29 iunie ? Multumesc!

  1. Sorin Rusi says

   Totul tine de evolutia pandemiei si de acel indice de 5

 17. Alex says

  Care este logica sa interzici zborurile din UK dar pe cale terestra poți sa ajungi in România care este mai periculos sa călătoresc 2 zile in autocar s au sa călătoresc 3 ore cu avionu
  Ceea ce face Guvernu României este un abuz muncim 1 an și când vine vorba sa ne bucurăm de copii noștri nu putem pt ca ne anulează zborurile
  Sunt de acord sa stau in izolare dar testeazama ca sa ai un motiv și sa ma lipsești de libertate nu ma bagă in izolare k presupui tu k sunt infectat s au asintomatic

  1. Sorin Rusi says

   Intrebati la guvern

 18. Ileana says

  In 17 mai am achizitionat un bilet de avion ruta Valencia-Bucuresti, prin agentia Vola, pentru data de 01.06.2020, zborul a fost suspendat, am facut reprogramare si-am achitat inca 15 euro, pentru zborul din 26.06.2020, cum starea de alerta in Romania s-a prelungit, a fost anulat si zborul din 26.06, am luat legatura cu cei de la Vola si mi-au spus ca Wizz Air nu vrea sa mai faca reprogramare pentru o alta data. Sunt constienta ca e posibil sa pierd banii (biletul a fost achizitionat pentru fratele meu) dar citind cele spuse de dvs, ma gandesc daca e adevarat ca Wizz n-a mai vrut reprogramarea zborului si nici nu stiu cum as putea afla daca e adevarat ce mi-au spus cei de la Vola….stiti cumva daca Wizz poate refuza reprogramarea, sau e doar vina agentiei prin care am cumparat biletul ?

  1. Sorin Rusi says

   Zborurile dintre Spania si Romania nu au certitudine pana cand Spania nu intra pe verde. Oricum evolutia pandemiei este dramatica…Noi recomandam sa va luati voucherul in contul Wizz si sa-l folositi cand veti avea certitudinea zborurilor…sau sa va luati banii inapoi. Alta solutie momentan nu cred ca exista.

 19. Ana Maria says

  Buna seara,exista riscul ca pe lista din 29 iunie Italia sa devina galbena?

  1. Sorin Rusi says

   Aflam astazi!

   1. Florin Popescu says

    cand anume?

    1. Sorin Rusi says

     Cand tarile respective vor intra pe lista verde. Scrie si in articol :))

 20. Lloyd says

  The ambassad of Belgium told me that we can travel with wizzair from France and when we arrive in Bucharest to show the proof that you live or that you have reservation ( like airbnb or booking) we have to fill in a document on honor that we will respect the isolation is it true?

Leave A Reply

Your email address will not be published.