“Qantas Sunrise” va debuta la Sydney

0 119

Pe 6 mai 2021, Qantas Airways a anunțat că Sydney va fi orașul de lansare al “Project Sunrise”, care va începe operarea zborurilor directe non-stop ultra-lungi spre Londra și New York. Cu toate acestea, lansarea proiectului va trebui amânată până când restricțiile de călătorie vor fi eliminate și călătoriile internaționale vor fi reluate.

“Aviația a fost cea mai afectată industrie din cauza crizei cauzată de pandemia de COVID-19, iar Qantas a înregistrat o pierdere a veniturilor de peste 11 miliarde de dolari din cauza restricțiilor de călătorie stabilite la nivel național și internațional”, a declarat Alan Joyce, CEO al grupului Qantas. „În aceste condiții, a trebuit să analizăm serios fiecare parte a afacerii și de aceea, revizuirea activității companiei a devenit parte majoră a programului de recuperare.”

“Qantas Sunrise” va debuta la Sydney.

Qantas a optat pentru aeronava Airbus A350-1000 și avea în plan să deschidă oficial noile rute în primul trimestru din 2023. Pe lista destinațiilor din ”Project Sunrise” mai fac parte și Paris, Frankfurt, Rio de Janeiro și Cape Town. Qantas a anunțat că dorește să lanseze Proiectul Sunrise la începutul lui 2024.

Qantas a suspendat Proiectul Sunrise în primele zile ale pandemiei de coronavirus, cu doar câteva săptămâni înainte de a plasa comanda inițială pentru Airbus A350-1000. Însă Qantas nu a renunțat la acest plan, iar aeronava ar urmă să fie utilizată pentru zborurile dintre Sydney și Londra sau New York. Înainte ca virusul să înghețe industria aeriană globală, Qantas Airways a efectuat trei zboruri de test în timpul cărora compania aeriană a testat performanțele pilotului, precum și aspectele de confort și bunăstare a pasagerilor la bordul unui zbor ultra-lung.

Cu toate acestea, compania aeriană australiană nu a specificat data exactă când este planificat lansarea proiectului suspendat temporar.

Qantas Airways se gândea să comande 12 aeronave Airbus A350, evaluate la 317.4 milioane de dolari/unitate, la preț de listă, iar în martie 2020, a ajuns chiar la un acord cu Asociația Piloților Australieni și internaționali cu privire la un nou mod de plată pentru operațiunile ultra-lungi. Apoi pandemia de COVID-19 a venit, iar cheltuielile companiei aeriene au trebuit limitate.

În aprilie 2021, Alan Joyce a sugerat că o proiectul ar putea fi reluat în 2021, având în vedere cererea mare existentă pentru zborurile non-stop directe care să conecteze Sydney cu Londra și New York în 2024.

Leave A Reply

Your email address will not be published.