blank

Coronavirus: Project Sunrise Qantas a intrat în ”carantină”. Qantas amână comanda pentru A350-1000.

0 649

O fi Australia la capătul lumii, dar tot a fost atinsă de epidemia de Coronavirus. Și implicit au fost afectate companiile aeriene din insula-continent. Qantas, compania aeriană a Australiei, a fost nevoită să reducă numărul zborurilor și să rețină la sol o parte din flota sa.

Fără să menționeze valoarea pierderilor financiare, Qantas a prezentat un plan economic drastic pentru a face față situației actuale. Coronavirus a băgat în carantină Project Sunrise. Qantas a solicitat companiei Airbus să prelungească termenul de plasare a comenzii pentru cele 10 avioane A350-1000. În prezent, termenul este până la finalul lunii martie, dar conjunctura actuală nu e favorabilă pentru o astfel de investiție.

Qantas amână comanda pentru A350-1000

Înainte de apariția Coronavirusului, Qantas avea planuri mari cu Project Sunrise. Primele zboruri oficiale erau programate pentru 2023, iar aeronava aleasă este Airbus A350-1000. Situația s-a schimbat radical în prezent.

De menționat și faptul că transportatorul aerian Qantas a redus capacitatea de transport cu aproximativ 23% din cauza scăderii cererii până la jumătatea lunii septembrie. A reținut la sol inclusiv flota de avioane Airbus A380.

Oficialii Qantas speră să evite concedierile. Iar Alan Joyce, directorul executiv al companiei aeriene australiene Qantas, cel mai probabil va renunța la salariul său pe o perioadă de câteva luni. Orice bănuț contează!

Leave A Reply

Your email address will not be published.