blank

Primele zboruri oficiale Qantas din ”Project Sunrise”, planificate pentru 2023

0 2.364

Qantas are în plan să opereze zboruri foarte lungi, fără escale, cu plecare din Sydney și Melbourne, eventual și din Brisbane. Acestora ar urma să aibă o durată între 18 și 21 de ore. Noile rute fac parte din ”Project Sunrise” și implică zboruri între Sydney / Melbourne și Londra / New York.

Vă reamintim că, din 25 martie 2018, Qantas operează zboruri pe ruta Perth – Londra. Durata acestora variază între 16 ore și 45 de minute și 17 ore și 30 de minute. Cu mențiunea că au fost situații când durata lor a fost chiar mai mică. Zborurile sunt onorate cu aeronave de tip Boeing 787-9 Dreamliner.

Zboruri ”Project Sunrise”

Dar să revenim la ”Project Sunrise”. Din informațiile existente, Qantas a optat pentru aeronava Airbus A350-1000 și are în plan să deschidă oficial noile rute în primul trimestru din 2023. Pe lista destinațiilor din ”Project Sunrise” mai fac parte și Paris, Frankfurt, Rio de Janeiro și Cape Town.

Airbus-A350-1000

Oficialii Qantas sunt încrezători în ”Project Sunrise”. Clar noile rute au potențial și pot scurta semnificativ durata călătoriilor între Europa, Statele Unite, Africa sau America de Sud și Australia. Un exemplu concret este ruta Perth – Londra, care se bucură de un real succes.

În ultima parte a anului 2019, Qantas a operat câteva zboruri de test pe rutele Londra – Sydney (19 ore și 19 minute) și New York – Sydney (19 ore și 16 minute). Zborurile au fost onorate cu aeronave Boeing 787-9 Dreamliner. Iar la bord au fost angajați Qantas.

new-york-sydney-zbor-qantas-misiune-indeplinita-1

Pe durata acestor zboruri, pasagerii și membrii echipajului au fost monitorizați. Testele au variat de la monitorizarea neuronală a piloților, nivelurile de melatonină și vigilență, până la exerciții pentru pasageri. Iluminatul cabinei și mesele au fost ajustate în vederea reducerii jetlagului.

Voi preferați zborurile cu escală sau zborurile directe (non-stop)?

Leave A Reply

Your email address will not be published.