Emirates a reluat zborurile cu Airbus A380 spre Frankfurt

0 347

La 5 mai 2021, Emirates a anunțat că a readus în serviciul operational aeronavele Airbus A380 la Aeroportul Frankfurt (FRA), pentru prima dată din 2020. Potrivit Aeroportului Frankfurt (FRA), Emirates Super Jumbo este pregătit să deservească aeroportul german până la sfârșitul lunii mai 2021, operând două zboruri zilnice (EK47 și EK48) de la Aeroportul Internațional Dubai (DXB) la Aeroportul Frankfurt (FRA) și înapoi la DXB.Din cauza scăderii cererii de călătorii aeriene internaționale în martie 2020, Emirates a trebuit să rețină la sol, temporar, toate aeronavele Airbus A380. Revenirea recentă a aeronavei emblematice Emirates, pentru prima dată în peste un an, sugerează că cererea pentru ruta Dubai-Frankfurt a crescut, în special având în vedere rata de vaccinare din Germania.

Emirates a reluat zborurile cu Airbus A380 spre Frankfurt.

Conform celor mai recente cifre, Germania a vaccinat aproximativ 8% din populația sa cu ambele doze de vaccin și aproximativ 30.6% doar cu prima doză, arată datele graphics.reuters.com. În plus, unele state federale germane au modificat restricțiile de carantină în ceea ce privește călătorii vaccinați. Hessen, unde se află Aeroportul Frankfurt (FRA), a renunțat la autoizolarea obligatorie pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte de plecare, dacăvin dintr-o zonă cu risc epidemilogic scăzut.

În timp ce mulți operatori de Airbus A380 au decis să retragă acest tip de aeronave din cauza pandemiei de coronoavirus, Emirates a rămas încrezătoare în viitorul Super Jumbo. Compania aeriană din Emiratele Arabe Unite intenționează să continue să opereze Airbus A380 până la mijlocul anilor 2030.

Emirates are o flotă de Airbus A380 de 117 aeronave. În acest moment, din cauza restricțiilor globale de călătorie impuse de pandemia de coronavirus, din 117 Airbus A380, 99 de aeronave au fost parcate, doar 18 A380 aflându-se în prezent în serviciul operațional, arată datele Planespotters.net.

Leave A Reply

Your email address will not be published.