blankblank

Peste 20 de țări au eliminat, total sau parțial, restricțiile pentru călătorii imunizați

0 527

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a detectat că un număr tot mai mare de țări, redeschid frontierele către călătorii internaționali vaccinați împotriva COVID-19, raportând că peste 20 de țări au eliminat total sau parțial restricțiile pentru călătorii deja imunizați. Spania este ultima dintre țările europene care a anunțat că, începând cu 7 iunie, va redeschide granițele pentru toate persoanele vaccinate, indiferent de țara de origine.

Fără îndoială, această măsură va fi stimulată de implementarea „Certificatului digital COVID UE”, aprobat la propunerea Comisiei Europene de cele mai importante două instituții europene, Consiliul și Parlamentul. Acesta va permite controlul – pe aeroporturile europene – într-un mod agil și eficient și va facilita călătoria cetățenilor europeni între țările din regiune. Anterior, Uniunea Europeană a deschis frontierele pentru călătorii din țări terțe care au primit cele două doze de vaccin.

Peste 20 de țări au eliminat, total sau parțial, restricțiile pentru călătorii imunizați, doar în Europa.

Un sondaj recent IATA arată un sprijin puternic pentru o soluție digitală. 89% dintre cei consultați susțin testele COVID-19 standardizate la nivel global sau certificatele de vaccinare. 84% doresc o aplicație pentru a-și gestiona certificatele și actele necesare pentru călătorii. IATA a realizat studiul pe un total de 4.700 de interviuri online în 11 piețe, acesta fiind realizat între 15 și 23 februarie 2021. Eșantionul a utilizat câte 500 de persoane din Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Franța, Germania, India și Australia. În Chile, Japonia, Emiratele Arabe Unite și Singapore, eșantionul a fost de doar 300 de persoane.

IATA, care sprijină accesul nerestricționat la călătorii pentru persoanele vaccinate, a subliniat că, în cazurile în care vaccinarea nu este posibilă, accesul la călătorii fără carantină trebuie asigurat prin strategii de testare gratuite și disponibile la scară largă. Un alt sondaj efectuat de IATA relevă variațiile mari ale prețurilor testelor pe diferitele piețe. Agenția a avertizat că prețurile ridicate ale testelor din unele state ar putea face ca zborurile să fie inaccesibile și astfel, multe familii să nu poată călătorii.

Așa acum vă anunțam la începutul acestei luniguvernul german a pregatit pachetul de reglementări anti-covid, din care au fost eliminate toate restricțiile pentru cei vaccinați cu schema completă sau cei ce s-au vindecat în urma infectării cu COVID-19.

Potrivid CDC, reducerea restricțiilor COVID-19 pentru călătorii vaccinați este un motiv puternic pentru vaccinare.

Astfel, începând de astăzi, cei vaccinați pot călători fără restricții și fără test spre Germania. Pentru Germania, vaccinat complet înseamnă că au trecut 14 zile de la rapel. Inocularea trebuie să fie făcută cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson (unica doza).

Țările care permit accesul călătorilor vaccinați sunt: Austria, Bulgaria, Cipru, Estonia, Insulelor Feroe, Georgia, Germania, Grecia, Guatemala, Ungaria, Islanda, Israel, Coreea, Kuweit, Liban, Lituania, Maldive, Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia (inclusiv Madeira), Qatar, România, Samoa, Slovacia, Slovenia și Spania.

Potrivit CDC SUA, reducerea restricțiilor COVID-19 pentru călătorii vaccinați este un motiv puternic pentru vaccinare. Sondajele IATA indică faptul că 81% dintre călătorii internaționali sunt dispuși să se vaccineze pentru a călători. În plus, 74% din persoanele din același sondaj au fost de acord că cei vaccinați ar trebui să fie capabil să călătorească cu avionul fără restricții

Leave A Reply

Your email address will not be published.