Germania ridică restricțiile pentru cei vaccinați și imunizați

0 3.918

Guvernul german pregătește un pachet de noi reglementări anti-covid, dar din care vor fi eliminate toate restricțiile pentru cei vaccinați cu schema completă. La intrarea în Germania, cei vaccinați vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare, fără a mai fi nevoie să prezinte testul PCR negativ de COVID-19 și fără a mai sta în carantină. Totodată, vor fi ridicate toate restricțiile pentru turism.Turiștii nu vor trebui să fie în carantină

În acest fel, după o vacanță în străinătate, la întoarcerea în Germania, turiștii nu vor trebui să fie în carantină, decât dacă provin dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat. În mai multe state sunt deja în vigoare reglementări care elimină restricțiile pentru germanii deja vaccinați, așa că acum trebuie doar aplicată și reciproca.

Astfel, obiectivul acestui plan „ambițios” este de a restabili cât mai multor cetățeni cu putință drepturile lor fundamentale odată ce sunt imunizați, deoarece riscul coronavirusului va scădea pentru ei și pentru societate în ansamblu. Guvernul german speră ca Consiliul de Miniștri să aprobe proiectul de lege miercuri și, respectiv, joi și vineri, acesta să fie ratificat de Bundestag (camera inferioară) și Bundesrat (camera de reprezentare teritorială).

Din sectorul turismului german, CEO-ul TUI, Fritz Joussen, a aplaudat schimbarea reglementărilor: „Este corect să restituiți libertatea persoanelor vaccinate”, a spus managerul, care a considerat că persoanele complet vaccinate „nu reprezintă un risc pentru răspândirea virusului și nu contribuie la supraîncărcarea sistemului de sănătate.

Vacanțele de vară în Germania și sudul Europei vor fi posibile în 2021”, a spus Joussen, coincizând astfel cu prognoza făcută cu câteva zile mai devreme de comisarul guvernului federal pentru turism, Thomas Bareiß.

Pe plan intern, cei vaccinați nu vor mai fi obligați să respecte măsurile anti-covid. Vor avea voie să se deplaseze inclusiv pe timp de noapte, între orele 22:00 și 05:00, vor putea merge la magazine, muzee, parcuri de distracții și să se bucure de alte servicii restricționate în zonele cu incidență ridicată.

Potrivit cifrelor Ministerului Sănătății, 28,2% din populația germană (23,5 milioane) a primit cel puțin o doză și 8,0% (6,5 milioane de persoane) au deja schema completă de vaccinare. La acestea trebuie adăugate ceva mai mult de 3 milioane de persoane care sunt în evidența autorităților germane ca fiind deja recuperate după infectarea cu COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.