Germania și Franța vor să restabilească restricții de călătorie pentru britanici

0 1.178

Franța are în vedere posibilitatea ca Regatul Unit să fie exclus de pe „lista verde” a țărilor terțe, din cauza creșterii numărului de cazuri ce prezină varianta indiană. Germania a impus deja, de duminică, închiderea frontierelor pentru călătorii britanici și au impus o perioadă de două săptămâni de izolare pentru rezidenții Germaniei care vin din Marea Britanie, chiar dacă aceștia au test negativ PCR.Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, nu a spus în mod clar că Regatul Unit ar putea fi plasat pe lista roșie, ci că britanicii, chiar și cei vaccinați, ar putea „primi un tratament intermediar” care s-ar putea aplică în toate țările UE, deși fiecare își poate impune propriile restricții.

În contextul actual, Spania a anunțat vineri că va redeschide frontierele pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit și din alte nouă țări din afara UE clasificate drept „sigure” (Japonia, China, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Israel, Coreea de Sud, Thailanda și Rwanda), iar de pe 7 iunie, Spania se va redeschide granițele, fără restricții, pentru cei vaccinați, indiferent de țara de origine.

Germania și Franța vor stabili restricții de călătorie pentru cetățenii britanici din cauza creșterii numărului cazurilor de infecție cu tulpina indiană.

Cu toate acestea, Spania rămâne pe lista galbenă a Regatului Unit și, în acest moment, nu se vorbește de reciprocitate din partea britanică. Franța este, de asemenea, pe lista galbenă. În acest moment, pentru a intra în Franța, britanicii trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore înainte de plecare.

De asemenea, aceștia trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de șapte zile la sosirea în Franța și să efectueze un alt test PCR. Britanicii care călătoresc în Franța trebuie, de asemenea, să se auto-izoleze pentru o perioadă de 10 zile la întoarcerea în Marea Britanie, conform cerințelor sistemului semafor pe care britanicii l-au stabilit.

Alături de „lista verde” europeană, va exista și o listă „portocalie” cu țări din care se va putea intra doar dacă călătorii vor fi vaccinați. „Lista roșie” va fi alcătuită din statele în care s-au dezvoltat variante ale virusului și din care, în general, nici cei vaccinați nu vor putea intra. „Lista roșie” franceză în prezent în vigoare include India, Brazilia, Argentina, Chile, Africa de Sud, Columbia, Costa Rica, Uruguay, Bahrain, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Turcia și Pakistan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.