Spania va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați, începând cu 7 iunie

0 1.387

Facilitarea mobilității călătorilor spanioli într-un mod sigur prin UE – acesta este obiectivul „certificatului digital COVID UE” prezentat astăzi de președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, care a anunțat că, începând cu data de 7 iunie, toate persoanele vaccinate vor putea intra liber în Spania, indiferent de țara din care călătoresc.„Toate persoanele vaccinate și familiile lor sunt binevenite în Spania”, a spus el. Potrivit lui Sánchez, după ce toate cele 27 de state membre UE au convenit iasupra certificatului digital, acesta ar putea începe să fie utilizat chiar de la 1 iulie pentru a facilita – celor care sunt deja vaccinați, care au trecut prin boală și celor care prezintă rezultatele negative ale unui test PCR – să călătorească fără restricții în Europa.

Certificatul, care va include și un cod QR, va putea fi utilizat în format digital sau pe hârtie, și va fi emis de Ministerul Sănătății sau de comunitățile autonome – după caz – va fi gratuit și va reflecta, printre alte informații, câte doze și când au fost acestea administrate călătorului.

Spania va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați începând cu 7 iunie.

Pe de altă parte, Sánchez a raportat că BOE va publica ordinul ministerial care va permite intrarea călătorilor din țări din afara UE, printre care se numără Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Israel, Thailanda, Rwanda, China, Regatul Unit și Japonia, începând de luni, 24 mai.

Sánchez a indicat că, începând cudata de 7 iunie, toți cetățenii țărilor în care nu există libertate de mișcare vor putea intra în Spania – atâta timp cât au un certificat de vaccinare autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente sau Organizația Mondială a Sănătății și care să ateste că posesorul a primit ambele doze.

În ceea ce privește statele membre ale UE, el a reamintit că și călătorii care intra pe teritoriul spaniol din teritoriile considerate sigure „enumerate în lista verde” nu au nicio restricție, în timp ce – cei care provin din țări cu un risc epidemiologic ridicat – pot intra în Spania doar prezentând rezultatul negativ al unui test PCR.

Sanchez a lăudat progresul campaniei de vaccinare și a declarat că Guvernul speră să recupereze între 60% și 70% din turiștii străini din 2019 până la sfârșit din acest an. În acest sens, el a subliniat că în vara anului 2021 este așteptată sosirea a peste opt milioane de turiști.

Leave A Reply

Your email address will not be published.