Norwegian, acord cu Ryanair!

Alianță aeriană a companiilor low-cost!

1 1.269

În ultimele 2 luni, piața a fost invadată cu tot felul de zvonuri despre un acord între Norwegian și Ryanair. Încet, încet, acestea încep să se confirme.

Intervievat de CNN, Bjorn Kjos, CEO Norwegian, a vorbit despre o viitoare alianță a companiilor low-cost. Intenționează să încheie un parteneriat cu Ryanair pentru alimentarea zborurilor lung-curier operat de Norwegian de la bazele din Europa.

Norwegian + Ryanair

Crede în astfel de parteneriate pentru a putea concura mai bine împotriva transportatorilor full-service. Speră ca acordul codeshare cu Ryanair să fie semnat până la finalul lui 2017. Astfel, pasagerii vor putea cumpăra bilete de avion pe zborurile ambelor companii aeriene, facilitând trecerea de la o companie la alta și oferindu-le oportunitatea de a călători rapid și de la B la C, nu doar din A în B.

Citiți: Norwegian la București, în curând (zvonuri)

Ryanair este transportatorul nr.1 din Europa după numărul pasagerilor transportați. Are o rețea vastă și acoperă Europa în proporții foarte mari. Însă Bjorn Kjos și-a exprimat intenția de a încheia parteneriate și cu transportatorii low-cost Wizz Air și easyJet, care pot completa ”bazinul de colectare pasageri” pentru zborurile Norwegian.

Se anunță un an interesant și anticipăm deschiderea de numeroase rute low-cost peste Atlantic. Norwegian a anunțat deschiderea de baze operaționale în Statele Unite.

Totodată, sunt transportatori low-cost din Asia cu planuri de a opera zboruri lung-curier spre Europa. Un exemplu este chiar AirAsia X, care și-a arătat dorința de a deschide rutele Kuala Lumpur – Londra și Bangkok- Frankfurt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.