243 de milioane de pasageri au ales companiile low-cost europene

2 1.746

În 2016, 243.7 de milioane de pasageri au ales transportatorii low-cost din Europa. Ryanair, Norwegian, easyJet și Wizz Air domină piața LCC (Low-cost carrier) din Europa.

243 de milioane de pasageri transportați de companiile low-cost

Conform cifrelor raportate de companiile aeriene low-cost, Ryanair rămâne cea mai mare dintre cele patru menționate mai sus. Conform celor declarate de Michael O’Leary, Ryanair a transportat peste 117 milioane de pasageri. Pe locul doi este easyJet cu 74.4 milioane pasageri transportați, iar pe locul 3 este Norwegian cu 29.3 milioane pasageri transportați. Wizz Air a anunțat depășirea pragului de 23 de milioane de pasageri transportați în 2016.

Conform creșterilor procentuale, Wizz Air a înregistrat cea mai mare creștere, aceasta fiind de 19%. Ryanair a raportat o creștere de 15% a traficului de pasageri, iar Norwegian a înregistrat o creștere de 13%. easyJet a anunțat o creștere modestă de 6.6%.

Cele 4 companii au anunțat și creșterea gradului de încărcare pe aeronave. În 2016, Ryanair a anunțat un load factor de 94%, acesta fiind cel mai bun din istoria companiei. Creșterea a fost de 3 puncte procentuale față de 2015, când a fost înregistrat un load factor de 91%.

Informațiile nu sunt finale. Mai multe companii aeriene low-cost (Vueling, Volotea, Blue Air, Transavia etc.) încă n-au publicat cifrele pe 2016. Rezultă că piața LCC din Europa este semnificativ mai mare.

Conform informațiilor ICAO, peste 1 miliard de pasageri au ales companiile low-cost în întreaga lume, reprezentând 28% din totalul pasagerilor transportați în 2016. Piața LCC din Europa reprezintă 32% din piața globală low-cost.

Leave A Reply

Your email address will not be published.