243 de milioane de pasageri au ales companiile low-cost europene

243 de milioane de pasageri au ales companiile low-cost europene

2 1.691
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În 2016, 243.7 de milioane de pasageri au ales transportatorii low-cost din Europa. Ryanair, Norwegian, easyJet și Wizz Air domină piața LCC (Low-cost carrier) din Europa.

243 de milioane de pasageri transportați de companiile low-cost

Conform cifrelor raportate de companiile aeriene low-cost, Ryanair rămâne cea mai mare dintre cele patru menționate mai sus. Conform celor declarate de Michael O’Leary, Ryanair a transportat peste 117 milioane de pasageri. Pe locul doi este easyJet cu 74.4 milioane pasageri transportați, iar pe locul 3 este Norwegian cu 29.3 milioane pasageri transportați. Wizz Air a anunțat depășirea pragului de 23 de milioane de pasageri transportați în 2016.

Conform creșterilor procentuale, Wizz Air a înregistrat cea mai mare creștere, aceasta fiind de 19%. Ryanair a raportat o creștere de 15% a traficului de pasageri, iar Norwegian a înregistrat o creștere de 13%. easyJet a anunțat o creștere modestă de 6.6%.

Cele 4 companii au anunțat și creșterea gradului de încărcare pe aeronave. În 2016, Ryanair a anunțat un load factor de 94%, acesta fiind cel mai bun din istoria companiei. Creșterea a fost de 3 puncte procentuale față de 2015, când a fost înregistrat un load factor de 91%.

Informațiile nu sunt finale. Mai multe companii aeriene low-cost (Vueling, Volotea, Blue Air, Transavia etc.) încă n-au publicat cifrele pe 2016. Rezultă că piața LCC din Europa este semnificativ mai mare.

Conform informațiilor ICAO, peste 1 miliard de pasageri au ales companiile low-cost în întreaga lume, reprezentând 28% din totalul pasagerilor transportați în 2016. Piața LCC din Europa reprezintă 32% din piața globală low-cost.

2 Comentarii
  1. […] La conferința de presă, care a avut loc ieri, oficialii Ryanair au declarat țintirea primului loc și în România, în următorii 5 ani. În Europa, Ryanair este compania aeriană cu cel mai mare număr de pasageri transportați în 2016. […]

  2. […] Ryanair este transportatorul nr.1 din Europa după numărul pasagerilor transportați. Are o rețea vastă și acoperă Europa în proporții foarte mari. Însă Bjorn Kjos și-a exprimat intenția de a încheia parteneriate și cu transportatorii low-cost Wizz Air și easyJet, care pot completa ”bazinul de colectare pasageri” pentru zborurile Norwegian. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.